RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Українські старожили хіп-хопу "Танок на майдані Конго" наприкінці року презентували одразу подвійний альбом із компютерно-вірусною назвою "С.П.А.М.", про який ми вже писали. Після презентації диску Фоззі та Фагот поспілкувалися зі своїми прихильниками і журналістами у чаті. Самим лише альбомом розмова, звісно, не обмежилася: згадали й Іво Бобула, і Юлію Тимошенко, і футбольну команду "Металіст" тощо. Ось вибране з розмови.

– Раніше ваші композиції були трохи приджазованими. Більше із джазом не експериментуєте?

– Фагот: Був один альбом, який ми переробили під джаз, там пісні написані у джазових аранжаціях: "Jazzy". Його зробили з уже неіснуючою групою "Схід-Side". У нашому гурті є Олексій Саранчин, він вносить джазові нотки у будь-які композиції. Хоча джазом це назвати важко.

– Чи не відчуваєте докори сумління за участь у рекламі не зовсім корисного фаст-фуду?

– Фоззі: У невеликій кількості корисно все, навіть алкоголь. Але якщо горілку і пиво пити так часто, як їх рекламують, дуже швидко "загнешся".

– Як ви ставитеся до безкоштовного скачування музики в Інтернеті? Не вважаєте це порушенням авторських прав?

– Фагот: Я вважаю, а Фоззі – ні.

– Фоззі: Я спокійно ставлюся до торентів. Без них було би складніше.

– Фагот: З одного боку, це порушення авторських прав. А з іншого – швидкий обмін інформацією. У наш час це важливо.

– Фоззі: Тим більше, у нас така країна, де важко ставити питання про відповідальність за ті чи інші дії.

– Чому на останніх виборах ви підтримували саме Тимошенко?


– Фоззі: Мені здається, і так усе зрозуміло. У мене був особистий страх, який називається Дмитро Табачник. Коли одного разу в Харкові я презентував на книжковому фестивалі свою книгу, поруч зі мною сидів Табачник. І коли Табачник вийшов і розпочав свою промову про те, як він написав книжку і продав уже 16 000 примірників, я вирішив на неї глянути ближче. Навмання розгорнув її, і вже перший абзац мені розповів, що українців як нації просто не існує. І тоді я зрозумів, що такій людині не можна довіряти такі стратегічні питання, як освіта, наприклад.

– Фагот: Ми і тоді думали, що правильно робимо, і тепер гадаємо, що зробили правильно.

– Чи не відчували ви політичних утисків з боку цієї або попередньої влади? Як вам у творчому плані живеться?

– Фоззі: У творчому плані нам живеться ідеально. Головне, щоб не заважали. Зрозуміло, що митці полюбляють плакатися, як їм не вистачає державної підтримки, і тут Фагот мене не підтримує. Моя думка така: конкурувати треба продуктом.

– Фагот: Жодних політичних утисків не було, та й ми не з тих, які мовчатимуть.

– Фоззі: І в нас відмінна "підписка" – Іво Бобул.

– Коли востаннє уболівали за рідний "Металіст"?

– Фоззі: Ніколи не був на "Металісті", коли виконували написаний нами їхній гімн. Але нам було приємно отримати SMS, що Роман Абрамович підвівся під наш гімн. Ми змусили підвестися самого Романа Абрамовича, а Алла Пугачова без папірця вимовила назву "Танок на майдані Конго". Тому життя можна закінчувати. Життя вдалося!

– Фоззі, коли вийде твоя нова книга?

– Фоззі: Багато геморою. Півроку пишеш, а потім усього лише півдня гарний настрій. Ліньки знову на це півроку витрачати. Я третю книгу почав писати, проте випуск нового альбому трохи загальмував цей процес.

– Як вам вдалося залучити до запису альбому легендарних Apollo 440?

– Фагот: Це завдяки нашому спільному туру. Коли вони їздили Україною, ми постійно виступали перед ними. А потім вони стали приходити раніше, щоб нас послухати. Врешті-решт попросили передати їм увесь наш доробок. Ми здружилися в Одесі. А потім я приїхав на їхню лондонську студію, і ми згадували, як в Одесі було чудово. Далі – одне пиво, два пива, а потім вони запитали: "Не хочете заспівати?" Так і народилася пісня. Існують два її варіанти – наш і їхній.

– Чи були у житті моменти, коли хотілося залишити музику?

– Фагот: Завжди настає такий момент у житті, коли здається, ніби займаєшся не тим, чим треба. Тоді, гадаю, треба заспокоїтися, усе зважити і проаналізувати. Мені ще подобається вислів: глухий кут – це лише маленька зупинка для відпочинку людини, яка йде до кінця.

– Ви чудово володієте українською, хоча й харківський гурт. Це викликає велику повагу, на відміну від інших…

– Фагот: Незважаючи на те, що ми народилися і виховувалися у Харкові російською мовою, незважаючи на те, що більшість харків’ян спілкується російською, ми розуміємо, що ми українці, і ми не хочемо втратити нашу, українську культуру. Навіть у Харкові багато українських, саме україномовних письменників, багато українських театрів, україномовних музикантів. Комуністи усе це вибивали з більшості великих міст України. Нам здається, що ми потроху відновлюємо баланс.

– Наостанок – традиційне: ваші побажання прихильникам.

– Фагот: Користуйтеся Інтернетом, вимикайте телевізори, кидайте їх із балконів. А якщо не можете, принаймні новини не дивіться.

– Фоззі: Бажаю вам того ж, що й собі: повної й остаточної українізації і смерті радянської України у мізках. І поганого апетиту всім тролям, які пишуть гидкі коменти до хороших новин в Інтернеті.

Підготував Тарас ПІЦ
24-12-2010, 10:19
Коментарів 0 Переглядів 1 501

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.