RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Бумбокс. "Все Включено"
Видавець – Moon Records, 2010,
11 пісень

Про назву альбому і його концепцію вокаліст гурту Андрій Хливнюк каже так: "Нас стало п’ятеро, до нашої традиційної трійки – ді-джей, вокаліст та гітарист – долучились барабанщик і басист, а з ними і купа електричного хламу, котрий потрібно включати, саме тому – "Все Включено". Нам хотілося показати, як ми бачимо рок-н-рол, тому гурт і, відповідно, альбом отримали справжнє рок-н-рольне, лампове звучання. Ми виконали не лише нові, а й старі пісні, котрі, на наш погляд, зазвучали несподівано і абсолютно по-новому. Оформленням займалась Каріна Кіно. І здорово, що її стиль виявився не без гумору: це стьоб над тим, як уявляють рок-н-рол. Буцімто це тачки, пушки, дівчиська, наркота. Ніби "Подивіться на мене, я зірка!". Це сарказм, а ми полюбляємо передусім сміятися над самими собою. До платівки входять пісні з наших трьох альбомів, ті, які придумані і написані в рок-манері, і нові пісні, такі як "Холода Нет", на яку ми зняли кліп, "Я Твой", яка вже зараз є концертним хітом гурту, "Звезды Не Ездят В Метро" – переспів "Машини Времени" – і ще один кавер на пісню Талькова "Летний Дождь". Одне слово, маємо новий старий, але у цікавій інтерпритації "Бумбокс".

Андрухович і "Карбідо". "Цинамон" (2 CD)
Видавець – Наш Формат, 2010
18 треків

І знову Андрухович повертається до давно написаного, аби дати йому нове життя. "Екзотичні птахи і рослини" вже були начитані автором під музику тих-таки вроцлавських джазовиків "Карбідо" у попереднику "Самогон", а перед тим був трохи подібний проект "Андрухоїд". Ну і, звісно, слід згадати регулярну співпрацю поета з "Мертвим Півнем". У Польщі "Цинамон" презентували в ефірі як радіоп’єсу, в Україні ж – як серію повноцінних концертів. До слова, виступи були аншлагові. Щодо назви альбому, то Андрухович зізнається, що виникла вона завдяки Бруно Шульцу, на концерті пам’яті якого кілька років тому у Дрогобичі вперше прозвучав первісний варіант цієї програми. З того часу матеріал поглиблювався і збагачувався, але назва залишилася і вказує на інспірацію. Психоделічний пост-рок із джазовим присмаком та вишукана поезія – усе це тут є. І навіть якщо нинішня влада викине Андруховича з шкільної програми, нічого страшного не станеться: його тексти колись обов’язково повернуться до молоді на ось таких цифрових носіях, які поволі витісняють друковану літературу. Бо хай би як воно пафосно прозвучало, але влада приходить і відходить, а вірші залишаються.

ПНД. "Два Аккорда"
Видавець – Moon Records, 2010,
10 пісень

Компанія Moon Records та незалежний лейбл Iншамузика продовжує випуск найкращих платівок вітчизняної альтернативної музики. Цього разу – новоспечений проект ПНД. Іноді ця абревіатура розшифровується як "психоневрологічний диспансер", але частіше – за літерами з імен учасників: Прозоров, аНтон, Джимбо. Василь Прозоров – співак гурту ТОЛ, Джимбо – учасник гуртів ТОЛ, Аура, Галяк – і Тоха (ті ж Аура й Галяк) організували доволі цікавий проект (дві гітари, скрипка, труба та вокал) і вперше виступили на столичному Slipknot Cover Party у березні 2009 року. Тоді вони виконали сліпкнотівський "Circle" та дві власні пісні. Реакція публіки була більш, ніж схвальною. Наступний успіх – гран-прі на Bingo Cover Show у січні 2010-го. Однак у цьому альбомі каверів немає: "Два Аккорда" складаються з пісень Прозорова, написаних у 2000-2009 роках. Глибокі тексти і нестандартна акустична музика, створена талановитими музикантами, захоплюють з перших двох акордів. ПНД – ще один приклад того, як після важкої музики приємно зануритись в акустичну. Альбом доступний на дисках, а також на сайті http://www.ex.ua/view/843032 або http://ifolder.ru/16752483

Фоа Хока. "Tracks Off" (EP)
Видавець – Автор/SKP Records, 2010,
7 композицій

Фоа Хока – проект чернігівських експериментаторів у галузі електронної музики Дмитра Куровського та Владислава Дихтяренка, що існує з 1991 року. Багато хто вважає їх харьків’янами, адже перший їхній панкові-експериментальний проект "Гнида" був прописаний саме у Харкові. Але назву Фоа Хока придумано у Чернігові, тому на афішах гурт іноді називають чернігово-харківським. Починалося все з маленьких альтернативних фестів України та "близького зарубіжжя", однак вже через 5 років музиканти ділили сцену з відомими закордонними гуртами на європейських незалежних фестивалях та у провідних нічних клубах. Варто зазначити, що "Tracks Off" – уже 27-й реліз команди, враховуючи ЕР і мікси, але не беручи до уваги участі у багатьох збірках. Відлік музикування ведеться від того, що на початку 90-х хлопці створили у Чернігові Midi Free Studio, де ще на касетних магнітофонах "Орель" та "Pioneer" записали перші альбоми. Наприкінці 90-х і у 2000-х у Midi Free Studio побували практично всі київські музиканти – друзі гурту. Саме у Midi Free Studio був написаний матеріал, що став основою альбомів Midifreeks, Futura Partitura, King Imagine, Now Future FM.
2-07-2010, 15:56
Коментарів 0 Переглядів 2 817

Теги -

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.