RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

НеДіля. "Fortissimo"
Видавець – "Moon records", 2010,
12 пісень


Щоби зрозуміти музику НеДілі, треба прочитати бодай "Маленького принца" Сент-Екзюпері, "Хліб по воді" Ірвіна Шоу, "Графа Каліостро" Олексія Толстого, а ще "Цього ви не знайдете в Яндексі" Артема Чеха і "Культ" Любка Дереша. Саме під впливом цих творів Діля (він же – Едуард Приступа) написав відповідно пісні "Екзюпері", "Синю ріку", "Формулу кохання графа Каліостро" і "Если бы я был..." Пісні ці сміливо можна назвати основними в альбомі, так би мовити, "стрижневими". Більше того, до останньої з перерахованих пісень також було знято кліп, у якому засвітився Дереш. Що тут скажеш, довга практика музикування Ділі у складі "ТНМК" не пройшла безслідно: тепер усе робиться грамотно і виважено. Нова платівка відрізняється від попереднього матеріалу передусім більш драйвовим та роковим звучанням. Крім того, під час запису альбому музиканти взагалі не використовували електронних семплів, а підійшли максимально "наживо", тобто наближено до концертного звучання. Як відомо, композиції з попереднiх платiвок і досі є постiйними мешканцями хiт-парадiв, але новi пiснi теж так нічого, і мають усі шанси їх потіснити.

Перкалаба. "Live In Zurich"
Бутлег, 2010,
15 композицій


Насамперед нагадаємо, що бутлеги – це неофіційні чи, як їх ще називають, піратські диски, випущені не гуртами, а їхніми прихильниками або загадковими звукоінженерами, які записали концерт і вирішили не дати добру пропасти. До таких альбомів належить і цей, записаний під час концерту 26 квітня. "Перкалаба", що для неї вже стало доброю традицією, завантажилася навесні повним складом у свого багатостраждального буса і поїхала підкоряти Європу, виступивши спочатку у Празі, потім у німецькому Фрайбурзі, далі у французькому Кольмарі, потім у швейцарському Цюріху, де і був записаний цей диск. Після того були ще Інсбрук, Відень, Братислава і Будапешт. У підсумку музиканти намотали 3700 кілометрів і назбирали багато вражень, про які можна прочитати у ЖЖ директора колективу Олега Гнатіва (Моха): від спроб деяких організаторів нагріти гастролерів "на бабло" до виступу в якомусь кагебешному барі, де в меню щедро значилися "vodka" i "blini". Щодо самого запису, то він, окрім стандартних бойовиків гурту, відхилив завісу наступного альбому: композиції "Дідобородатий", "Дідовліс" і просто "Дідо" натякають, сказати б, на "мохівську дідівщину" нового продукту.

Контрабанда.com.ua. "Пароль: КОХАЮ"
Видавець – "Comp Music", 2010,
12 пісень


Існують команди, які обирають найкоротший шлях до слави, використовуючи давно відому формулу: проста мелодія, яскраві костюми і фанерне виконання. Але є і ті, хто щодня відточує свою майстерність і впевнений, що успіху можна досягти лише із живим звуком, професійним вокалом і непідробними емоціями. Саме до другої категорії належить Контрабанда.com.ua, яка слідом за формаціями "Talita Kum" та "Platina" поповнила ряди якісного українського поп-року. "Пароль: КОХАЮ" – вже другий альбом у дискографії цього гурту. Від першачка він відрізняється наявністю, окрім україномовних, ще й оберемка англомовних композицій. Тож констатуємо рівняння на закордон. Альбом насичений любов’ю до епохи бітників, до музики 1960-1970-х років , до протестної контркультури, заснованої на пошуках краси і сенсу. Тут присутнє бажання знайти в цьому світі щось справжнє і зробити сам процес пошуку витвором мистецтва. Цю музику можна назвати важким блюзом, але не дивуйтеся, коли почуєте в ній напрочуд прозорі тріп-хопові настрої. Контрабанді вдалося намішати всього потроху від своїх натхненників і в такий спосіб досягти новизни.

Zapaska. "Lanka" (EP)
Видавець – Автор, 2010,
6 пісень


Проект Zapaska – це створений за допомогою традиційних інструментів та луп-станції лаконічний мінімал або ж так званий "альтернативний поп". Це семплування наживо, речитатив, чорні стилі та вітчизняний мелос. Zapaska озвучує вірші Богдана-Ігоря Антонича, Вільяма Блейка, Дмитра Лазуткіна та інших авторів, небайдужих Павлові Нечитайлу та Яні Шпачинській. Наразі дует записав на столичній студії "Липки звукозапис" свій перший EP (extended play). Так (інша назва – міньйон) колись називалися вінілові платівки, на яких поміщалися 2-4 композиції загальною тривалістю 15-20 хвилин. Щодо назви "Lanka", то вона відображає принцип, за яким Zapaska створює пісні – шляхом накладання і міксування музичних петель та ланок, які не позичаються зі звукових бібліотек, а награються наживо. Музиканти сподіваються, що перша ланка стане частиною великого ланцюга (наприклад, невдовзі вони збираються відзняти в одному зі столичних дитсадків кліп на композицію "Колискова"). Диски дуету можна придбати на їхніх концертах або послухати ось тут: http://www.myspace.com/3apaska
21-05-2010, 10:43
Коментарів 0 Переглядів 2 629

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Пані Валентина каже, що є велика потреба в кормі для собак і котів


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.