RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Океан Ельзи. "Dolce Vita"
Видавець: "Moon Records", 2010,
13 пісень

Колись, далекого 1996-го, львівському "Океану Ельзи" за щастя було виступити на розігріві у столичної "Табули Раси". Тепер колишні львів’яни не тільки самі стали столичними, а й залишили "Табулу Расу" далеко позаду. Пішли, так би мовити, "Вперед, до зірок!". Колись Вакарчук радо погоджувався на будь-яке інтерв’ю, тепер, навіть якщо він приїхав з концертом у Чернівці, про інтерв’ю треба домовлятися через Київ. Але менше з тим. Маємо гурт, який багато хто з близького й не дуже зарубіжжя вважає окрасою українського року, і маємо їхній новий альбом. За словами лідера "ОЕ", назву альбому дала пісня, яка є досить показовою: "У ній йдеться про справжні та несправжні, штучно вигадані цінності. По суті, це наша точка зору на те, в чому є справжня Dolce Vita, та чим її можна підмінити. Ми не намагалися дати конкретне визначення, що ж це таке. Кожен сам обирає свою власну "Дольче віту": хтось шукає це в собі, у своїх стосунках в родині, з друзями, своєму оточенні, а дехто – у зовнішньому, показовому". Ще Вакарчук каже, що цим альбомом музиканти нікого не хотіли здивувати, а хотіли дати слухачам той "Океан Ельзи", який вони люблять – щирий і справжній. Що ж, дали. І таки нічим не здивували.

SunSay. "Дайвер"
Видавець – Автор, 2010
10 пісень

SunSay – харківський альтернатив-фанк-реггі гурт, створений колишнім лідером "5’nizza" Андрієм Запорожцем (знаним за прізвиськом Sun) 2007 року. Початковий матеріал складався з перероблених заготовок третього невиданого альбому "5’nizza", але позаяк Сергій Бабкін пішов шляхом бардівського виконавця, то й Запорожцю довелося осучаснювати власну музику. Перший альбом вийшов сірим і похмурим: багато експериментів і мало уявлення, як воно має звучати. Щоправда, музиканти, залучені з гуртів "Сплин", "Spitfire", "Ленинград", "Ska-jazz Review", та саундпродюсер "Tequilajazzz" не могли зовсім його не розкрутити. І ось тепер – "Дайвер". Другий альбом виважений, спокійний, місцями меланхолійний, подекуди застосовуються голосові прийоми "5’nizza", але зрештою робота значно цікавіша за дебютник. На початку альбому – потужний трек "Будь слабей меня". Вдале формулювання почуттів і думок у пісні "Відчувай": "Світ, що навколо є, був до мене і буде далі. Той, хто не визнає себе – засинає на вокзалі". Сильні треки, які хочеться слухати ще: "Воин", "Брат", "Дайвер". Решта – музика настрою. Скачати: http://letitbit.net/download/1400.17e4c1b9...y_2010.rar.html

Магія Гуцульських Мелодій.
Видавець: "Наш Формат", 2009
20 композицій

Музику записано 2007-2008 років у селі Шепіт Косівського району під час етнографічної дослідницько-фольклорної експедиції Галиною Бойчук та Валентином Морозом. Ще один збір автентичного матеріалу, доки той не зник повністю. Основні виконавці – весільні троїсті музики "Брати Палагнюки", але є і запрошені музиканти з Космача та Прокурави. Усі виконавці є народними музиками і виконують мелодії, перейняті на слух у попередніх поколінь. "Магія гуцульських мелодій" записана в життєвих ситуаціях, які неможливо контролювати. Але записано усе більш-менш пристойно. Тут і Верховинські награвання, почуті музиками у самому серці Гуцульщини – селі Жаб’є, і шепітська гуцулка, і в’язанки старовинних гуцульських весільних танців та мелодій, і "Цвичок" – танець села Пістинь Косівського району, і "Решето" – поширений колись гуцульський танець. Є на диску і молдавські полька та вальс, а також єврейська "7:40", що стали особливо популярними серед гуцулів у другій половині ХХ ст. Є також вівчарські награвання на трембіті та фіярках, різдвяні в’язанки та коляда. Одне слово, усім поціновувачам автентичного карпатського мелосу присвячується.

Тарас Компаніченко та Хорея Козацька. "Рицер Смілостю Упоєний"
Видавець – "Саме Так", 2009,
11 пісень

Назва гурту старовинної музики "Хорея Козацька" походить від однойменної музичної пам’ятки 1640 року, що нині зберігається в музичному архіві Братислави. Гурт виконує музику Руси-України різних епох: Середньовіччя (візантійсько-романську та готичну), Ренесансу, Бароко, Класицизму, Романтизму та окремі твори ХХ ст., демонструючи перлини української культури від монодії до неоромансу. Пріоритетними для гурту є дослідження та виконання епічних жанрів музики та літературної спадщини, тому часто концерти "Хореї Козацької" перетворюються на тривалі музичні подорожі із зануренням слухачів у світ старовинних подій, лицарського епосу і розвинених в ньому морально-етичних тем. "Хорея Козацька" використовує старовинні музичні інструменти, що звучали під час військових виправ шляхти й козацтва, побутували в капелах старої аристократії, а також інструментарій виконавців традиційного українського епосу. До гурту входять Тарас Компаніченко, Данило Перцов, Сергій Охрімчук, Северин Даниленко та Михайло Кагалов, які співають та грають на кобзах, бандурах, лірах, корнетах, джалабаях, лізардах, басолях, шандорах, скрипках тощо.
26-03-2010, 12:14
Коментарів 0 Переглядів 3 106

Теги -

Нинішній керівник Роман Петришин переконаний, що його крісло точно вакантним не залишиться
На пожежі працювало 23 рятувальники
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.