RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

"Не віддавайте кошти шахраям", - Василь Хащук

Кілька чернівчан поскаржилися molbuk.ua, що одна місцева туристична фірма, яка обіцяла їх офіційно працевлаштувати за кордоном, взяла кошти і не виконала обіцянок. Постраждалі подали заяви у міліцію.
Правоохоронці здійснили перевірку і виявилося, що повернути назад свої кошти людям буде важко.

Василь ХАЩУК, начальник управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України Чернівецької області:
-Люди-скаржники підписали договори, в яких немає жодного слова про працевлаштування за кордоном. І про те, що вони платили за це певні суми. В документах зазначено, що фірма зобов’язується відкрити Шенген-візи. Тобто надають певні послуги. А про надання робочих віз, робочих місць немає і згадки.

Щоб займатися працевлаштуванням людей за кордоном, фірма повинна мати ліцензію на такий вид діяльності від Міністерства праці і соціальної політики. Згадана фірма не має таких дозвільних документів.

Суми, щодо яких скаржаться люди не стикаються із нинішніми розцінками. За відкриття віз у короткі терміни максимум можна заплатити в еквіваленті 400 євро, а впродовж двох місяців – 250. Для прикладу у Києві фірми, які насправді надають послуги з працевлаштування за кордоном, беруть за це набагато менше. Крім того, постраждалі не можуть надати й чеків про сплату цих послуг. Тобто доказів того, що люди насправді заплатили ці суми, немає.

Перевіркою встановлено, що ця фірма надає певні послуги, згідно з умовами договору. Ціну послуг в угоді не вказано. Тому злочинних дій у роботі цього підприємства не знайдено. Підстав для закриття фірми немає. Виходить, що підприємство виконало свої зобов’язання стосовно клієнтів.

Стосовно цивільно-правових відносин між клієнтами та надавачом послуг можуть бути претензії. Тоді постраждалим треба наймати адвоката і складати позовну заяву до суду.

Це не перший випадок в Чернівцях. Останніми роками дуже розповсюджені випадки укладання угод за надання так званих інформаційних чи консультаційних послуг. А фактично фірма обіцяє і бере кошти за додаткові послуги, які в угоді не прописані. Тож згідно із законом, таке підприємство немає в чому звинуватити, бо люди підписують договір і отримують платну консультацію. У такій ситуації довести, що фірма займається шахрайством майже неможливо.

Щоб не потрапити на гачок шахраїв:
*Уважно читайте договір. В документі повинні бути зрозумілі всі позиції. Всі суми, які ви повинні заплатити і за які саме послуги, мають бути прописані в документі.
*В договорі обов’язково має бути пункт, який захищає права споживача. Тобто пункт про відповідальність самої фірми за невиконання своїх зобов’язань. Наприклад, за надання неякісних послуг або за не надання обіцяних послуг фірма має повернути клієнту гроші.
*Перед укладанням угоди проконсультуйтеся. В Чернівцях гаряча лінія з приводу працевлаштування закордоном – (0372)58-55-96.
В Києві гаряча лінія Головного управління праці та соціального захисту населення: 0-800-507-309. Тут приймають запитання в телефонному режимі, але відповідь надійде лише в письмовому вигляді на ту адресу, яку вкаже споживач, впродовж 15-30 діб.

І ще: фірми, які працюють легально, зазвичай дають додому почитати угоду. Якщо підприємство на таке не погоджується, значить є підстави сумніватися у її чесності.
Редактор: Lina
28-09-2012, 12:32
Коментарів 0 Переглядів 4 297

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.