RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Реконструкція "через коліно"?

Протистояння між керівництвом Калинівського ринку та підприємцями сектора №5, який планують реконструювати, триває.

"З нами постійно хитрують: терміново з’являються "зручні" пункти в наших угодах, які дозволяють нас виселити будь-
якої миті, кажуть, що реконструкція погоджена, хоча на той момент міськвиконком навіть не засідав", – скаржаться підприємці.

"Ринок повинен розвиватися"

Масла у вогонь додав і казус із виїзною комісією, яку нетерпляче чекали працівники Калинки 15 квітня о 12.00. Підприємці та представники громадських організацій прибули в призначений час на Калинівський ринок і з подивом дізналися, що така комісія... вже відпрацювала. Напередодні, у п’ятницю, 12 квітня, о 16.30.

– У цей час (у п’ятницю після 16.00) ринок уже закрився, й майже всі підприємці поїхали додому. Лише кілька людей випадково затрималося на ринку. Вони ж нібито й бачили секретаря міської ради Віталія Михайлішина, який очолював ви­їзну комісію, – розповідають присутні підприємці.

Відтак замість цілої комісії довелося відповідати перед підприємцями директорові ринку Руслану СЕРБИНЧУКУ. Він повідомив, що план реконструкції ринку вже затвердили в санепідемстанції, ветеринарній та пожежній службах.

– Ринок повинен розвиватися. Комунальне підприємство повинно створити зручні умови для роботи підприємців та відвідувачів, – наголошував пан Сербинчук.

Якщо буде дія – буде й протидія

– Ми також за покращення та реконструкцію сектора. І згідні це робити за свій рахунок, але не треба рухати наші контейнери, – наполягають підприємці.

Вони зізнаються, що в багатьох контейнери за багато років просто "приросли" до місць: днище згнило, продірявилося, тому підлогу підприємці латали хто як міг: бетонували, застеляли дошками, лінолеумом тощо. Тож якщо контейнер підняти, то цілком імовірно, що його дно залишиться на місці. Уже не кажучи про начиння: стаціонарні морозильні камери, під’єднані комунікації тощо. Облаштування на новому місці – ті ж холодильники з мережами – і потім нове облаштування на реконструйованому місці п’ятого сектора виллється підприємцю в тисячі доларів. Тож запевнення дирекції ринку, що "підприємство візьме всі витрати не себе", людей не гріє. Вони погоджуються покращити сектор за свої кошти, бо ж подвійний переїзд їм може коштувати дорожче. А найголовніше – підприємці збережуть свої робочі місця. Людям потрібні гарантії, що матимуть нові й справді кращі місця. Але їх чомусь керівники ринку та міста їм не можуть (або не хочуть) надати.

Наразі всі очікують 25 квітня – наступного засідання міськвиконкому, де затвердять (або ні) план реконструкції частини п’ятого сектора. Залежно від його вирішення підприємці діятимуть далі: вони налаштовані відстоювати свої позиції до останнього, якщо доведеться – у прямому сенсі.

– Яка буде дія до нас, так і ми будемо протидіяти, – каже "МБ" підприємець Леся ШЕЛЕНКО. – Наші аргументи та пропозиції не чують. На плані-схемі реконструкції сектора не зрозуміло, хто де стоятиме й скільки торгових місць буде. Ми не розуміємо, який сенс реконструкції, після якої ряди розвернуть і звузять. Це для нас не є покращенням, оскільки на територію заїжджають МАНи, щоб завезти товар. Крім того, сектор знаходиться в зоні підтоплення й у разі чого усіх заллє разом із реконструкцією. Ми ж обіцяємо зробити чистий і гарний сектор №5 за свої кошти.
Ліна НАГІРНЯК
19-04-2013, 16:11
Коментарів 0 Переглядів 1 837

Теги -

Військовий вже був на пенсії, але все одно став на захист України

Хлопці вийшли зі спеціалізованого навчального закладу і досі не повернулися

Фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.