RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » у номері » економіка, бізнес » Почали виготовляти живий квас з імпортної сировини

Місцевий підприємець Григорій Футерман розпочав виробництво “живого квасу” із сировини, яку імпортує зі скандинавських країн. Дволітрову пляшку живого квасу можна придбати у місті за 6,5 гривні.
- Цікаво спробувати щось нове, чого ще не має в Чернівцях, – переконує підприємець.
Для нового виробництва Григорій Футерман орендував приміщення на консервному заводі у селі Кам’яна Сторожинецького району. Нині тут задіяні чотири працівники, а максимальна потужність нового виробництва дві тонни на добу.
- Це пілотна установка, щоби подивитися, які потреби ринку, – каже Григорій Футерман. – На Буковині це четверте виробництво в світі, де квас виготовляється за такою рецептурою та технологією, інші виробники в Ізраїлі і Росії.
Сировину для квасу виробник завозить із Скандинавії, є й ближче, але якість не та.
- Хлібні злаки, цукор, дріжджі – ось усі компоненти справжнього квасу. Це продукт бродіння і тому гази відчуваються, хоча ніхто квас спеціально не газує.
Продукт натурального бродіння не пастеризований, тому не може зберігатися півроку. Щонайбільше квас, який виготовляє Григорій Футерман, зберігається в холодильнику 20 діб. Якщо ж закорковану пляшку залишити в теплі, її може й розірвати.
Щодо окупованості такого бізнесу, Григорій Футерман прогнозів не робить. Лише каже, якщо умовно за місяць зробити 10 тонн на 10 тисяч гривень чи сто тонн на сто тисяч, вартість оренди залишиться тою самою.
До теми
- Якщо на етикетці квасу зазначено “приготовлено з концентрату для безалкогольних напоїв”, це газована вода з запахом квасу.
- Позначка “сильногазований” теж свідчить, що в пляшці не живий квас. Натуральний продукт не газують.
- Рецептура справжнього квасу не потребує ароматизаторів та консервантів.
Марина Карасьова
19-06-2008, 11:42
Коментарів 0 Переглядів 3 831

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.