RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Отримати суттєву знижку на путівку на відпочинок за рахунок Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності може будь-який працівник чи підприємець. Адже усі вони зі своєї зарплати вносять кошти до цього Фонду, тобто є застрахованими особами. Як зекономити на відпочинку, розповів Олександр КУВІЛА, в. о. директора виконавчої дирекції Фонду в області.

Дитячі табори


За рахунок коштів Фонду сплачують 798 гривень від вартості путівки до будь-якого з 12 таборів області. Дітям пільгових категорій (з багатодітних, малозабезпечених сімей, діти на диспансерному обліку, діти-інваліди, обдаровані діти, чорнобильці та діти, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків) путівки видають безкоштовно, бо решту суми відшкодовують з інших джерел.

Для отримання часткового фінансування оздоровлення дітей за рахунок коштів Фонду потрібно:

 одному з батьків за місцем роботи звернутися із заявою до комісії або уповноваженого із соціального страхування, які скерують заявку до Фонду за місцем реєстрації;

 приватні підприємці особисто звертаються із заявою до Фонду.

Санаторії й курорти

Щоб отримати путівку на санаторно-курортне лікування, працівникові слід написати заяву та надати відповідні медичні довідки. При цьому працівник сплачує 30 відсотків вартості путівки (проживання у двомісному номері) або 20 відсотків (за путівку для лікування дитини в супроводі дорослого). Решту коштів сплачує Фонд. Безкоштовно путівку за рахунок коштів Фонду не видають.
Також можуть виділити путівку (путівки), згідно з медичними показаннями, для спільного санаторно-курортного лікування чоловіка, дружини, які працюють на одному підприємстві, або їхніх дітей віком від 4 до 18 років, у тому числі для члена сім’ї (дружини або чоловіка), який працює на іншому підприємстві і є застрахованою особою, та члена сім’ї, який навчається у вузі з денною формою навчання.
Для всіх застрахованих осіб (найманих працівників) на рік за кошти Фонду може бути видана тільки одна путівка на дитину чи путівка для санаторно-курортного лікування. 
Надія МАКУШИНСЬКА

На замітку

Поділ терміну путівки для спільного санаторно-курортного лікування застрахованої особи та члена сім’ї здійснюється за письмової згоди адміністрації санаторію та за умови, що термін лікування кожної особи становитиме не менше 12 діб. 

Коментар
Наталія ДЕМБIЦЬКА,
директор табору "Буковинське орлятко":

У більшості випадків батьки, які відправляють дитину до табору, навіть не підозрюють, що можуть розраховувати на допомогу Фонду соцстраху. Існує думка, що за таким відшкодуванням потрібно довго бігати чи що його не дадуть через відсутність коштів у підприємства на відповідному рахунку. Насправді все дуже швидко робиться. Працівник йде до бухгалтерії і заповнює спеціальний бланк із печаткою, а також бере на роботі доручення на себе на отримання путівки. Завірене у Фонді доручення працівник приносить нам, коли купує путівку. І ми одразу віднімаємо від повної суми путівки 798 гривень. Це сума, яку компенсує Фонд. Таким чином путівка обходиться батькам майже на третину дешевше. Ці кошти Фонд потім перераховує безпосередньо нашому табору. З випадками відмов Фонду в такому відшкодуванні поки що не стикалася.
Такий механізм відшкодування частини вартості дитячого відпочинку діє в усій Україні, бо більше третини дітей до нас приїжджає на відпочинок із Києва, Сімферополя, Одеси. Не має значення, державний табір чи приватний. Головне, щоби він мав угоду з Фондом.
23-05-2011, 16:42
Коментарів 0 Переглядів 5 019

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.