RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

До Пенсійного фонду поки що заплатив лише кожен п’ятий підприємець області. Кінцевий термін сплати коштів за цей квартал – 20 жовтня. Часу залишилося небагато, а бізнесмени платити не поспішають. Адже сума набігає чимала, більше за відрахування спрощенців до податкової.

Зобов’язали приватних підприємців на фіксованому чи єдиному податку платити внески до Пенсійного фонду в повному обсязі з липня цього року. Відрахування вони повинні робити і за себе, і за членів своїх сімей, які беруть участь у провадженні підприємницької діяльності.

– Поки що внески заплатили трохи більше 21 відсотка підприємців області, – розповіла Марія ПЕРНАРОВСЬКА, заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду в області. – Тобто приблизно сім тисяч підприємців із 34,6 тисячі, зареєстрованих в області. Зараз проплати активізувалися. Гадаю, більшість підприємців заплатить вчасно, бо за прострочення розрахунків передбачено штраф у розмірі 10 відсотків від суми боргу та пеню за кожен день у розмірі 0,001 відсотка. Гадаю, підприємцям не захочеться мати справу зі штрафами.

Платникам, які не сплатять внески до 20 жовтня, Пенсійний фонд надішле розрахунок сум, які підлягають сплаті за квартал. Щодо додаткових перевірок, то вони підприємцям не загрожують – Пенсійний фонд не перевіряє фізичних осіб.

Саме необхідність сплати внесків до Пенсійного фонду нині змушує припиняти діяльність багатьох дрібних підприємців. Про це повідомили у Чернівецькому міському центрі захисту приватних підприємців та підприємств малого бізнесу. Хоча деякі бізнесмени все-таки сподіваються на скасування внесків. "Не платив і не платитиму, – розповів підприємець Степан, який орендує приміщення під невеликий магазин у Чернівцях. – Мені ледве вистачає на те, щоби заплатити оренду, 200 гривень податку і прогодувати сім’ю. А до Пенсійного фонду, вважаю, мене не мають права змушувати платити гроші. Це моя особиста справа: відкладати собі на пенсію чи ні. Гадаю, всіх підприємців не змусять платити".
Надія МАКУШИНСЬКА

Скільки платити?
Щомісячний мінімальний страховий внесок становить (грн):
 у липні-вересні – 294,82;
 у жовтні-листопаді – 301,12;
 у грудні – 306,10.

При цьому частину страхових внесків уже перераховано у складі єдиного чи фіксованого податків. Тому від вказаної вище суми підприємцю слід відняти 10 відсотків від суми єдиного податку (якщо він на єдиному податку) чи 42 відсотки від суми фіксованого податку (якщо підприємець сплачує фіксований податок).
Скажімо, якщо підприємець платить у податкову 200 гривень на місяць, 84 гривні від цієї суми відраховується до Пенсійного фонду автоматично. Враховуючи, що розмір мінімального страхового внеску за липень становить 294,82 грн, сума місячної доплати становитиме 210,82 грн (294,82 – 84).

Строки
Страхові внески сплачують щоквартально протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу, а саме:
 за липень-вересень 2010 року – до 20 жовтня 2010 року;
 за жовтень-грудень 2010 року – до 20 січня 2011 року.

Cуми доплат до мінімального страхового внеску сплачують на рахунки органів Пенсійного фонду, відкриті в установах ВАТ "Державний ощадний банк України", за місцем узяття на облік цих осіб як страхувальників.
12-10-2010, 09:57
Коментарів 0 Переглядів 5 299

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.