RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Так звані "живі" сорти пива завойовують дедалі більшу популярність у місті. Коштують вони трохи дорожче за звичайне пляшкове – 5-9 гривень за 0,5 літра залежно від марки. Магазини та мережі магазинів "живого" пива зараз можуть посперечатися за кількістю точок із інтерактивними клубами та магазинами секонд-хенду.

– Взагалі не існує такого стандарту, як "живе" пиво, – розповідає власник пивного магазину Геннадій ЙОШПА. – Таке пиво, за неофіційним визначенням, має бути непастеризованим, без консервантів, неосвітленим та нефільтрованим. А більшість "живого" пива, що продається в Україні, все-таки фільтроване. Воно непастеризоване, але його все одно фільтрують для продовження терміну придатності. Нефільтроване пиво має термін придатності два-три дні, тому дистриб’ютор не привезе вам великої партії. Я, наприклад, роблю замовлення, виходячи з того, скільки було реалізовано попередньо. Потім дізнаюся погоду на наступний тиждень, чи буде футбол по телевізору чи в місті тощо. Відповідно визначаю розмір замовлення.

Термін придатності залежить від технології виготовлення пива. Вісімдесят відсотків пива в Україні – типу "лагер". Воно бродить внизу ємкості за низьких температур. Термін його придатності триваліший від пива верхнього бродіння і становить приблизно тридцять діб. Пояснюють це тим, що в процесі низового бродіння до нього не потрапляють грибки та бактерії ззовні. Пиво верхнього бродіння – класичне. Таке пиво варили ще двісті років тому. Його фільтрують, очищаючи від бактерій. У такому разі термін його придатності становить до семи діб. Якщо фільтрація хороша і зроблено її на сучасному обладнанні, термін придатності може сягати й 15 діб. Найсучаснішими заводами "живого" пива нині є Рівненський та Уманський. Їхнє пиво без консервантів та без пастеризації може не псуватися до 30 діб. Також має велике значення, як на заводі миють діжки. Якщо їх миють звичайною водою, пиво швидко псуватиметься. Якщо ж їх стерилізують парою, то пиво зберігатиметься значно довше.

У пабах міста втамувати спрагу "живим" пивом можна на будь-який смак. Любителі легкого світлого пива надають перевагу маркам "Граф Львов", "Князь Сангушко" "Проскурівське", "Бергшлосс".

Ті ж, хто любить гіркувате пиво, свій вибір зупиняють на "Микулинецькому", уманському чи хмельницькому "Жигулівському", "Бергшлосс темному". 
Михайло Салітра
11-05-2010, 10:17
Коментарів 0 Переглядів 4 864

Теги -

У жителів села Біла наприкінці 2023 року через підвищення напруги перегоріли електроприлади. Василь Шокостюк подав до суду та домігся компенсації від "Чернівціобленерго". "МБ" розпитав у чоловіка, як йому це вдалося.

Сергій Цюга воює майже три роки, отримав орден "За мужність" III ступеня.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.