RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Судячи із заяв новопризначеного голови Держкомпідприємництва Михайла Бродського, на малий й середній бізнес очікують серйозні реформи. Серед запропонованих нововведень такі:

Податкові канікули. Михайло Бродський зазначив, що уряд не відмовляється від обіцяних податкових канікул для малого бізнесу. Але, за його словами, стосуватимуться вони лише підприємств, де працюють члени родини і немає найманих працівників. Такі податкові канікули мають бути оголошені для так званого родинного бізнесу на п’ять років.

Закриття фірм-реєстраторів. Їхні функції візьме на себе держава.

Запровадження принципу "мовчазної згоди" для реєстрації підприємців та оформлення приміщень. "Щоб перевести житлове приміщення першого поверху в нежитлове, підприємцю достатньо повідомити органи влади, і за місяць він є власником нежитлового приміщення", – сказав новопризначений урядовець.

Перегляд ставок єдиного податку. Після того, як бізнес отримає такі стимули і відновиться після кризи, Михайло Бродський обіцяє збільшити податкове навантаження на нього, зокрема переглянути єдиний податок. "Всі кажуть, що ми труситимемо малих та середніх підприємців. Але ми почнемо трусити великих. А вже потім звернемося до них: хлопці, ми ж створили для вас усі умови, 200 гривень до бюджету – замало буде! І передамо це все місцевій владі, нехай вона підвищує єдиний податок так, як домовиться з підприємцями", – підсумував пан Бродський

Оголошення війни бізнесу, який іде в тінь.
Створення асоціацій та профспілок підприємців. "Потрібно об’єднуватися...в асоціації, у профспілки. Кожен ринок має об’єднатися всередині себе. У кожному виді діяльності люди повинні об’єднатися. Вибирати своїх лідерів. Через них легше донести свої проблеми", – сказав М.Бродський.

Зменшення кількості перевірок для суб’єктів підприємницької діяльності. "Я вже підписав проект закону і відправив його до Кабміну з метою зменшення кількості перевірок. Як відомо, у нас 4 фонди здійснюють перевірки, а потрібно, щоб лише Пенсійний фонд здійснював їх ... Це як мінімум зменшить на 70 кількість таких перевірок на рік", – сказав Бродський.

Чиновників каратимуть за перешкоджання веденню бізнесу. М.Бродський зазначив, що буде підготовлений проект закону, який передбачить відповідальність посадових осіб та представників державних органів влади щодо перешкоди діяльності підприємців, починаючи від накладення штрафу в розмірі п’яти посадових окладів, а також до заборони обіймати відповідну посаду.

Переглянуть норми безпеки для ведення підприємницької діяльності в ресторанах, кафе та інших розважальних закладах. Урядовець вважає, що Україна повинна перейняти досвід Росії, де після трагедії в нічному клубі в місті Перм такі норми безпеки були переглянуті на законодавчому рівні.
Законодавчо дозволити роботу казино пропонують в готелях Кримського півострова і в п’ятизіркових готелях інших міст України.

"За місяць вс е запрацює, закон готовий, Президент про це говорив", – сказав М.Бродський.
Тим часом експерти та частина депутатів вважають такі наміри малореальними в нинішніх економічних умовах.

Зокрема критикують пропозицію переадресування єдиного податку до місцевої влади, бо це може бути стимулом для корупції.

– Щодо підвищення ставок єдиного податку, то це поки що розмови, – каже Ігор КУХАРЧУК, голова правління Чернівецького міського центру захисту приватних підприємців і підприємств малого бізнесу. – Доки не буде прийнято закон про спрощену систему оподаткування, ми не можемо знати, які ставки будуть.

Щодо податкових канікул, то неможливо взагалі не платити податки. Для мене податкові канікули – це якби людям на спрощеній системі оподаткування не збільшували існуючі ставки. Щодо сімейного бізнесу, то у нас немає контролюючого органу, який візьме на себе відповідальність за те, що півтора мільйона людей, які зараз на єдиному податку, не назвуться учасниками сімейного бізнесу і не почнуть претендувати на такі канікули.

За словами І.Кухарчука, найбільш потрібні для підприємців нововведення на сьогодні це:

Відновлення проплат через Держказначейство. Досі підприємці області, які 2009 року виконували роботи на замовлення міської та сільських рад, які мали справу з бюджетним фінансуванням, не отримали кошти з казначейства, яке нині фінансує лише захищені статті.

Наведення порядку в законодавстві про підприємницьку діяльність. Нині більше трьох тисяч нормативно-правових актів регламентують підприємницьку діяльність. Так, лише торік було прийнято 126 постанов Кабміну, які тим чи іншим чином зачіпали інтереси підприємців. І ці рішення не завжди якісні – це можна побачити на прикладі мінімального пенсійного внеску, який то приймають, то відміняють.

Відновлення кредитування. Без обігових коштів сьогодні залишилося 80% виробників. Потрібно повернути довгострокові банківські позики під прийнятні відсотки. 
Надія МАКУШИНСЬКА
1-04-2010, 10:59
Коментарів 0 Переглядів 4 301

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.