RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Підприємцям із травня доведеться доплачувати до Пенсійного фонду додаткові 124 гривні на місяць. Це дасть їм право на зарахування повного страхового стажу, необхідного для призначення пенсії. Нововведення стосується фізичних осіб-суб’єктів підприємницької діяльності і залучених до їхнього бізнесу членів сімей. Із першого травня вони повинні платити до Пенсійного фонду не менше мінімального розміру страхового внеску за кожну особу. Відповідну постанову затвердив Кабмін, повідомляє прес-служба уряду.
У Головному управлінні Пенсійного фонду в області повідомили, що кожен підприємець поштою отримає повідомлення про підвищення розміру внесків. Процедура оплати звичайна і додаткових труднощів підприємцям не складе. Додаткові гроші бізнесменам потрібно буде вносити уже за травень.
– Таке підвищення позитивне і для самих підприємців, і для бюджету, – оцінює нововведення Михайло РОМАНІВ, начальник Головного управління Пенсійного фонду в області. – Ті підприємці, які сьогодні платять 200 гривень податку на місяць, повинні будуть доплатити ще 124 гривні. Гадаю, це невеликі гроші.
Нагадаємо, сьогодні з податку приватних підприємців до Пенсійного фонду відраховується менше половини мінімального страхового внеску. Це означає, що необхідний для призначення пенсії страховий стаж для них зараховується частково – рік роботи підприємцем зараховується лише як приблизно п’ять місяців страхового стажу. Досі, щоби мати повний стаж, підприємці могли укласти з Пенсійним фондом угоду й індивідуально доплачувати пенсійні внески. На сьогодні такі доплати в області вносять 542 підприємці. Натомість за своїх найманих працівників підприємці уже п’ять років сплачують повну суму страхового внеску.
Відповідно до ухваленої постанови, підприємці самостійно визначатимуть суму страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування – від 208 до 3332 гривень на місяць.
– Страхові внески сьогодні у різних розмірах сплачують всі: лікарі, вчителі, робітники, але не менше мінімального (208 грн) внеску, – каже Ігор КУХАРЧУК, адміністратор гарячої лінії з питань підприємництва. – І лише фізичні особи-суб’єкти підприємницької діяльності сплачують від шести до 84 гривень внеску до Пенсійного фонду, при цьому, як і всі інші, претендують на пенсійне забезпечення. Більшість впевнена в тому, що вони не доживуть до пенсійного віку. Але до нас звертаються підприємці, які оформляють пенсію у зв’язку з втратою працездатності через хворобу або нещасний випадок. Звертаються діти підприємців, які оформляють пенсію у зв’язку із втратою годувальника. Коли розпочинається процес оформлення пенсії, через нестачу років чи малий заробіток багатьом бракує усього 60-90 гривень для призначення пенсії. (Н. Макушинська)

У грудні доплата зросте до 138 гривень
Мінімальний розмір страхового внеску обчислюється, як мінімальна заробітна плата, помножена на 33,2%. Враховуючи встановлену з квітня цього року мінімальну зарплату 625 гривень, мінімальний розмір страхового внеску до Пенсійного фонду становить 207,5 грн, а з першого грудня, коли мінімальна зарплата сягне 669 гривень, внесок зросте до 222,11 гривні.
Водночас сьогодні максимальний розмір єдиного податку, за яким працюють приватні підприємці-спрощенці, становить 200 гривень на місяць, з яких до Пенсійного фонду відраховується 42%, або 84 гривні.
Таким чином, згідно з новою постановою, спрощенці повинні будуть доплачувати до Пенсійного фонду 123,5 грн на місяць, а з грудня – 138,11 грн.
30-04-2009, 11:34
Коментарів 0 Переглядів 3 492

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

У гостей була можливість спробувати себе у різних професійних напрямках


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.