RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Випускний вечір не за горами, тож час подумати про одяг для нього. Варіантів є кілька: шити, купувати у дорогих бутиках чи на Калинівському ринку.
Заходимо до одного з модних бутиків із ексклюзивним дизайнерським вбранням. Дешевше 100 доларів нічого немає. Але й за таку суму не варто розраховувати на щось дуже гарне. Єдиний "плюс" такої сукні – це більш-менш якісний матеріал, а головне – розкручена фірма. В іншому магазині сукні коштують від тисячі гривень. Продавець дає мені візитівку магазину на Калинівському ринку і каже: "Там продають винятково випускні сукні. Їх привозять аж із Франції, таких ви більше ні на кому не побачите. І коштують вони відповідно – мінімум 350 євро".
Заходжу до магазину-салону на вулиці О. Кобилянської.
– Ми торгуємо ексклюзивним дизайнерським одягом, – запевнила мене продавець. – До випускних вечорів спеціально не замовляли суконь. Але ось цю ви можете придбати за п’ять тисяч гривень. Така коштує сім тисяч, але на неї знижка 50 відсотків.
Загалом, якщо ви хочете придбати ексклюзивну дизайнерську сукню, вам потрібно орієнтуватися на суму від 1000 до 5000 гривень.
У дешевших магазинах можна пригледіти непогані варіанти коктейльних суконь, які згодяться потім і для прогулянок. Ціни – від 500 до 1000 гривень.
Щодо Калинівського ринку, то там є чимало довгих розцяцькованих суконь. Блискітки, стрази, прикраси у формі квітів, рюші... Ціна – від 500 до 1000 гривень. Дешевші короткі сукні – від 300 до 700 гривень.
Зовсім інша справа – пошиття суконь.
– Саме пошиття коштує від 650 до 1200 гривень, – розповідає дизайнер одягу Наталя СКОРОПАДИК. – Вартість тканини – від 45 до 250 гривень за метр (найдорожче коштує натуральний шовк – 465 гривень). Тож загалом пошита сукня обійдеться вам від 1000 до 2500 гривень. Замовляти потрібно за тиждень-два. Перевага пошитої сукні у тому, що такої ви більше не побачите ні на кому. Крім того, це значно дешевше, ніж купувати. Якось до нас прийшла дівчинка і розповіла, що бачила у магазині дуже гарну сукню за 700 євро. А ми їй таку саму пошили за 150 євро! Цього року дуже модні короткі коктейльні сукні перехідних відтінків: бірюзового, світло-лимонного, кольору морської хвилі. Серед тканин користуються попитом гіпюр, шифон, натуральний шовк. Залишається модним стиль ампір (завищена талія, оголені плечі, вишуканий, тендітний силует). Також цього року є тенденція поєднувати колір металу із золотом. Деякі дівчата люблять сукні суцільного чорного кольору. Раджу замінити його графітовим (сіруватим із блиском). Бо чорний колір робить людину непомітною.
Елітні фірмові костюми для хлопців коштують від 1600 до 3200 гривень.
Вартість дешевших костюмів – від 200 до 2000 гривень.
– Одяг веземо з Туреччини, – каже продавець. – В Україні ви таких якісних тканин не знайдете. Костюми по 2000 гривень коштують тому, що пошиті з натуральної тканини. Натуральне, відповідно, коштує дорожче. Випускникові, гадаю, підійде костюм ціною від 600 до 900 гривень. Є сірі, чорні, коричневі, а також блискучі…
Ми також поцікавилися у швейному ательє, скільки коштує пошити чоловічий костюм. Лише робота вартує від 800 гривень. Плюс тканина – від 80 до 150 гривень за метр.
– Костюм дешевше купити на базарі, – чесно зізналися працівники ательє. – Чоловічий костюм – складний виріб, його треба шити протягом місяця.
Самі випускники мають різні думки щодо суконь:
– Звісно, сукню шити вигідніше, ніж купувати, – вважає учениця школи №30 Настя. – Адже у магазині ризикуєш придбати однакові речі. А мінус пошиття у тому, що ти не бачиш остаточного варіанта, і може вийти не те, що ти хотіла. Тому я замовила сукню собі на випускний через Інтернет із Росії. Та й коштує вона недорого – 800-900 гривень.
– Сукню буду шити, – каже учениця школи №6 Інна. – На випускний у дев’ятому класі купувала готову сукню, але була незадоволена, бо значно переплатила за неї. А шити – і дешевше, і зручніше. Можна підібрати і тканину, і фасон. За сукню готова заплатити до 1000 гривень, не більше.
Галина МАРКІВ
30-04-2009, 11:27
Коментарів 0 Переглядів 20 463

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.