RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

За рішенням сесії Сторожинецької міської ради підприємець Лариса ЗВАРИЧУК негайно повинна перенести кіоск, що знаходиться на центральному ринку міста, деінде. Інакше це зроблять у примусовому порядку.
Пані Лариса з такою постановкою питання не погоджується, адже вже десять років на цьому місце продає кондитерські вироби, люди добре знають її продукцію. З дирекцією ринку укладено договір, за яким вона щомісяця сплачує орендну плату. Зобов’язавши звільнити місце, підприємцеві не запропонували жодного альтернативного варіанта, де облаштувати кіоск. "Проблема не в тому, щоби перенести кіоск, найбільше обурило ставлення до підприємців", – каже Лариса Зваричук.
Через ремонт дороги рух пустили ринком
Свого часу, коли центральний ринок Сторожинця розрісся і стихійно вийшов на прилеглі вулиці, виникла потреба розширити його. Лариса Зваричук показує документ – акт обстеження території ринку та прилеглих вулиць. Комісія, до складу якої увійшли представники міської влади, санепідемстанції, ДАІ, архітектури, вирішила, що рух транспорту на вулицях Шевченка і Вільде (на ділянках, прилеглих до ринку) створює додаткову аварійну ситуацію. Тому комісія вирішила закрити проїзд на цій ділянці, встановити ворота, обладнати однотипні торгові місця.
За новим узгодженим робочим проектом генплану міського ринку, торгові місця встановили на дорозі. Загалом на вулиці Шевченка ще приблизно тридцять торгових точок.
Кіоск Лариси Зваричук розташовано на розі вулиць Вільде і Шевченка, поруч торгують ще двоє підприємців. Але нині через це місце виникла спірна ситуація.
– Кіоск підприємця розташовано на проїжджій частині дороги на розі вулиць, – пояснив Михайло МЕЛЬНИЧУК, перший заступник Сторожинецького міського голови. – Кілька років дорогою не користувалися, оскільки вона була розбита. Торік її відремонтували. А через капітальний ремонт центральної вулиці – Б. Хмельницького, який може тривати рік і більше, ми змушені пустити рух через вулиці Вільде – Шевченка.
Про потребу звільнити перехрестя від торгових павільйонів, оскільки там вже виникало кілька аварійних ситуацій, йдеться і в приписі ДАІ, і в рішенні виконкому Сторожинецької міськради. А депутат міської ради Павліна ЛЯГУ ініціювала депутатський запит щодо звільнення проїжджої частини дороги.
– Мій виборчий округ знаходиться за річкою Сірет, і оскільки основна дорога на ремонті, люди залишилися відрізаними. Туди не може приїхати ні швидка, ні пожежна, ні таксі… Там, де підприємець поставила торгову точку, – дорога громадського користування, – говорить Павліна Лягу. – Розміщення кіоску не було узгоджено з відповідними службами, директор ринку дозволив, і підприємець поставила його на дорозі, яку було заасфальтовано за рахунок коштів бюджету.
26 березня цього року, розглянувши депутатський запит Павліни Лягу, депутати міської ради ухвалили рішення, згідно з яким Лариса Зваричук повинна була в триденний термін звільнити проїжджу частину дороги і перенести торговий павільйон в інше місце.
"На ринках Чернівців не з’ясовувала розміри території"
Павліна Лягу стверджує, що спірна ділянка дороги закритою ніколи не була, а торгові місця підприємці встановили нелегально, і різні за виглядом кіоски утворили "шанхай".
– Кіоск Лариси Зваричук не на території ринку, а на комунальній дорозі. Ринок має свої межі, – каже Павліна Лягу.
Тому, на думку депутата, ніхто не зобов’язаний надавати альтернативного місця для торгівлі. "Дозвіл повинна була дати міська рада, але підприємці не зверталися, це самовільно", – зауважує Павлина Лягу.
Натомість Лариса Зваричук не може зрозуміти, як, маючи стільки документів (зокрема робочий проект генплану, акт комісії про закриття руху на цій ділянці дороги, а найголовніше – договір оренди, за яким вона сплачує щомісяця плату комунальному підприємству), вона, як з’ясувалося, працює десять років нелегально.
– Найбільше в цій ситуації обурило ставлення до підприємців, – розповідає Лариса Зваричук. – Я зателефонувала до депутата Павліни Лягу, щоби запропонувати всім зібратися, спільно вирішити спірну ситуацію. А коли запитала, куди забрати кіоск, почула відповідь: "Додому заберіть". Я, окрім Сторожинця, працюю на чотирьох ринках у Чернівцях. І жодного разу не дивилася засновницькі документи, не з’ясовувала розміри території. Мені пропонували умови, ми підписували договір про оренду і все.
Лариса Зваричук переконана, що зміни потрібно узгодити з усіма сторонами, запропонувати підприємцям альтернативний варіант, до того ж, зафіксувати все документально. "В іншому разі через три дні хтось знову вирішить, що кіоск заважає і його потрібно перенести. Проте якщо тепер я маю документи, то наступного разу мені не буде чим захиститися", – каже жінка.
Марина КАРАСЬОВА
14-04-2009, 10:42
Коментарів 0 Переглядів 2 622

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!