RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Застрахуватися від грипу, перелому чи навіть... вагітності сьогодні реально. Такі послуги пропонують дедалі більше страхових компаній. І хоча закону про загальнообов’язкове медичне страхування поки що немає, добровільно подібну угоду укласти – не проблема. Виглядає процес страхування так: застрахована людина (сьогодні страховки переважно купують для своїх працівників фірми та інші роботодавці) отримує поліс та пластикову картку. У разі, якщо потрібно звернутися до лікаря, вона телефонує до компанії-страхувальника і дізнається, в якому закладі може отримати допомогу. Потім за карткою людина безкоштовно отримує потрібні їй послуги (діагностику, операцію). Розраховується з лікувальним закладом уже не пацієнт, а страхова компанія.
Переважна частина клієнтів, які користуються добровільним медичним страхуванням, – приватні фірми. Найохочіше договори укладають представництва іноземних фірм. Страхують здоров’я персоналу також банки, нафтові компанії, оператори мобільного зв’язку тощо.
За словами страховиків, керівництво фірми саме визначає, кого і на яку суму страхувати. Як правило, поліс купують для усіх працівників. Одні роботодавці беруть усі витрати на себе, інші сплачують лише частину витрат (решта – за рахунок працівника).
Вартість поліса залежить від набору послуг (можна обрати лише мінімальний пакет на надання невідкладної допомоги та консультації в поліклініці, а можна – все, аж до компенсації вартості операції та ліків), від регіону (вартість одних і тих самих послуг у Чернівцях і Києві відрізняється в рази). У Чернівцях річний поліс можна придбати від 800 гривень.
Як розповіли в обласній філії одного з банків, медичне страхування оформляють для усіх співробітників через центральний офіс банку. За два роки, відколи люди отримали такі поліси, багатьом вони стали у нагоді. Скажімо, були випадки, коли працівники банку викликали швидку допомогу, лікувалися у лікарні.
– Значна перевага медичного страхування в тому, що особлива увага приділяється профілактиці захворювань, – розповідає лікар відділу медичного асистансу обласної філії страхової компанії "Провідна" Наталя ПІВТОРАН. – Людині рекомендують регулярно проходити огляд у спеціалістів, фахівці постійно стежитимуть за станом її здоров’я.
– Коли система працює, це вигідно всім, – розповів Леонід КОРОВАЦЬКИЙ, директор "Чернівецької дирекції "ХДІ страхування". – Клініки отримують гроші, людині гарантують належний догляд та компенсація витрат на лікування, і страхова компанія заробляє. Одна з суттєвих переваг такого страхування – можливість застрахованої особи користуватися послугами усіх клінік в Україні, з якими страхова компанія уклала угоду. Скажімо, мешканець Чернівців може безкоштовно обстежитися в інституті Києва.
Надія МАКУШИНСЬКА

Перелік витрат, які може покрити медична страховка:
допомога поліклініки (консультації фахівців, виклик лікаря додому, діагностика);
стаціонарна допомога (консультації фахівців; лабораторні дослідження; хірургічне та терапевтичне лікування, оплата перебування в операційній та післяопераційній палатах);
невідкладна медична допомога;
стоматологічна допомога (не передбачає компенсації за протезування, окрім нещасних випадків);
корекція зору і слуху (має певний ліміт витрат);
оплата медикаментів та витратних матеріалів;
вакцинація від грипу;
забезпечення вітамінними препаратами;
медогляд, профогляд;
лікування вперше виявленого туберкульозу, онкозахворювань, цукрового діабету;
ведення вагітності і пологів;
забезпечення поліса медичного страхування при виїзді за кордон;
страхування дітей співробітників;
оздоровчі послуги (фітнес, масаж, сауна, басейн).
11-12-2008, 10:53
Коментарів 0 Переглядів 4 171

Теги -

Пожежу помітили сусіди, проте вже тоді, коли полум'я охопило весь будинок

Захисник загинув, а на його гроші було куплено дрони та автомобіль
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Через теплу погоду тюльпани розквітли майже на 20 днів раніше


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.