RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Уперше нинішнього року цукор не подорожчав у сезон закруток. Приблизно такою ціна залишиться до вересня. А потім цей продукт почне суттєво дорожчати. Гуртова ціна цукру нового врожаю, за деякими прогнозами, буде від 4 гривень за кілограм.
Наприкінці червня, в сезон, коли цукор користується найбільшим сезонним попитом, його вартість в магазинах не підстрибнула, а навпаки знизилася на 10 копійок за кілограм (з 3,89 до 3,79), повідомили у Держінспекції з контролю за цінами у Чернівецькій області.
– Цукор не дорожчатиме до нового врожаю, оскільки його на ринку багато, а вже продукція нового врожаю продаватиметься за вищою ціною, – каже Наталя Асаулко, начальник відділу державної інспекції з контролю за цінами в області.
– Цукор вже не буде дешевшати, навпаки, ціни вже підвищуються, – розповіла Ольга Шеховцова, товарознавець ТОВ "Чернівцібакалія". –У вівторок ми реалізували останні гуртові запаси за ціною 2,92 гривні за кілограм і розпочали отримувати по 3,06 гривень за кілограм. Відповідно гуртова ціна для покупців – 3,21 гривні, а в магазинах в середньому 4,47 гривні.
Цього літа вперше не відбулося сезонного подорожчання цукру. "На заводах багато цукру старого врожаю, склади завалено старими запасами, – каже Ольга Шеховцова.
– Нині спостерігається незначна тенденція до подорожчання запасів цукру, – погоджується директор цукрового заводу "Хрещатик" Сергій БУЧКО. Він пояснює це тим, що трейдери розпочали скуповувати продукцію на заводах, готуючись заробити на подорожчанні цукру восени.
– Сьогодні ситуація з вартістю цукру не змінюється ні в гірший, ні в кращий бік – вона стабільна – важка для виробників, а для споживачів, принаймні до вересня, нічого не зміниться, – коментує Сергій Бучко. – Нині не цукровиробники формують ціни на цукор, а трейдери-монополісти, які тримають її дуже низькою. Але цукор нового врожаю буде дорожчим. Наскільки саме, сказати не можу, але подорожчання прогнозують значне.
"Хрещатик" нинішнього року працюватиме, оскільки підприємство має свої посівні площі буряка. А заводи, які працювали на закупленій сировині, цього року не працюватимуть, наприклад, цукрові підприємства по сусідству – в Бучачі, Городенці. Загалом цієї осені в Україні третина заводів не працюватимуть. Просто цукрового буряка засіяли вдвічі менше – товаровиробники втратили зацікавленість вирощувати цю культуру через низьку ціну. Замість перенасичення ринку 2008 року, наступного варто готуватися до дефіциту. Враховуючи ці фактори, а також стрімке подорожчання пального, підвищення рівня мінімальної зарплатні, впливатимуть на нову ціну цукру у вересні.
Марина Карасьова
10-07-2008, 10:19
Коментарів 0 Переглядів 3 451

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.