RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Це справжній дар Божий!»

За чотири дні до Нового року, 27 грудня, 30-річна чернівчанка Інеса Шевченко народила трійню у міському пологовому будинку №2, що на вулиці Рівненській. Батьки, які довгі 10 років чекали на дітей, вважають це даром Божим. А медики і мерія переконані, що це добра знакова подія для лікарні та міста.

"Гадав, це розіграш"

Незважаючи на слабкість після кесаревого розтину, Інеса вийшла до кореспондентів "МБ" у коридор, її підтримував завідувач акушерського відділення Іван Маник. Сівши біля новорічної ялинки на стілець, жінка розповіла, з яким нетерпінням вони із чоловіком чекали на народження дітей і які щасливі, що мають одразу трьох синів.

– У нас з Олегом майже 10 років не було дітей, – зізналася Інеса. – І коли я нарешті завагітніла, нашому щастю не було меж. Чоловік хотів донечку. Та напередодні ультразвукового обстеження мені наснилося, що я народила трьох синів. Сон виявився віщим. Коли лікар повідомила, що в мене буде трійня, до того ж, усі – хлопчики, я пережила справжній шок. Але не злякалася, бо я оптимістка і вірю, що все буде добре. Чоловік теж заспокоював, мовляв, вигодуємо і піднімемо на ноги всіх наших хлопчиків. Це справжній дар Божий. У наших родинах не було трійні. Лише в Олегової прабабусі була двійня. У нас і нянька вже є – моя свекруха, яку вважаю своєю мамою. Вона вже на пенсії, тому зможе допомогти. Я перебувала на обліку в жіночій консультації міського пологового будинку №2. Майже півроку пролежала на збереженні. Дуже важко було в останні дні вагітності. Лікарі ставилися до мене надзвичайно добре. Я дуже вдячна їм, що допомогли моїм синочкам з’явитися на світ. Я вже їх бачила, вони дуже гарні. Імена синам ми ще не дали. Зараз думаємо про це усією родиною.

Разом з Інесою ми відвідали дітей, які перебувають у відділенні неонатального догляду. "Я так хотіла би їх усіх обійняти і розцілувати! – молода мама з любов’ю заглядає у кювези, де лежать хлопчики. – Добре було би, якби міська рада подарувала нам тримісний візок, щоби я могла гуляти з трьома. У магазині, напевно, такий не купиш".

– Коли Інеса сказала, що в нас буде троє синів, я спочатку подумав, що це розіграш, – зізнався батько трійні Олег. – Але коли вона показала мені знімок, переконався, що це правда, та невимовно зрадів. Це ж у мене буде майже половина футбольної команди! Я обов’язково допомагатиму дружині, навіть навчуся пеленати дітей. Допомагатимуть і мої батьки, які мешкають неподалік. У нас є власний будинок на Роші на вулиці Топорівській. Тож синам буде де бігати. Може, пізніше подумаємо і про донечку.

Уся лікарня раділа, коли народилася трійня

Завідувач акушерського відділення пологового будинку №2 Іван МАНИК зізнався, що за 20 років роботи він вперше приймав трійню. "Це завжди досить складні пологи і пов’язані з ризиком як для породіллі, так і для дітей. У такому випадку потрібно обов’язково робити кесарів розтин, – зауважив Іван Васильович. – Але ми були готові до всього. Пологи відбулися за планом. Після операції породілля почувалася добре. Того самого дня вона вже підвелася на ноги і почала потрохи ходити. У нас Інеса перебуватиме до семи днів. Випишемо, коли дозволить стан здоров’я".

Як запевнила завідувач відділення неонатального догляду Людмила АГАФОНОВА, вага дітей цілком нормальна, як для трійні. Найменший хлопчик важить 1550 грамів, середній – 1780 грамів, найбільший – 1800 грамів. "Але діти ще досить кволі, тому ми помістили їх у кювези, – розповіла Людмила Вікторівна. – Самостійно вони ще не їдять. Годуємо їх молоком, яке зціджує мама. Хлопчики досить активні. Вони перебувають під постійним наглядом лікарів і медсестер".

– Ми всі буквально носимо Інесу на руках. Надали їй окрему палату, – сміється головний лікар міського пологового будинку №2 Альберт КУРІЦИН. – Уся лікарня раділа, коли народилася трійня. Це добрий знак для нашого закладу. В медиків теж є свої забобони. Наприклад, усі хочуть, щоби першим у новому році народився хлопчик, до того ж, природним шляхом. Тоді протягом року в лікарні все буде добре. А в нас наприкінці року – аж троє хлопчиків! Це ж втричі більше удачі. Остання трійня у нас народилася ще п’ять років тому. Але тоді запліднення відбулося штучним шляхом, а зараз природним. За рік ми приймаємо дві з половиною тисячі пологів. Тож щодня в середньому народжують від п’яти до 10 жінок. Цього року було приблизно 30 двійнят.

Міський голова Микола ФЕДОРУК теж переконаний, що народження трьох хлопчиків у Чернівцях напередодні Нового року – це знакова подія для міста. Мер запевнив, що обов’язково відвідає молоду маму та дітей. З якими подарунками – ще не знає, але вони будуть вагомі. П’ять років тому чернівецькій родині, в якій народилася трійня, мер вручив на Петрівському ярмарку ключі від трикімнатної квартири в будинку на вулиці О. Кобилянської.

Цього року в міському пологовому будинку №1 мешканка одного з районів Буковини теж народила трійню, повідомила головний акушер-гінеколог області Лівія НИКИФОР. "Для Чернівців народження трійні – це велике досягнення, – переконана пані Лівія. – Зазвичай таке стається рідко. В області народжується одна трійня на три-чотири роки. Всіх дітей вдалося виходити".
Надія БУДНА
30-12-2010, 11:24
Коментарів 0 Переглядів 8 103

Теги -


Викрили злочинну організацію, до якої входили відомі підприємці з Чернівців та службові особи

Пожежу помітили сусіди, проте вже тоді, коли полум'я охопило весь будинок
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.