RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Ажіотаж – через приїзд зірок опери

Біля філармонії миють бруківку. У суботу оновлене приміщення відчинить двері для гостей і зірок світового оперного мистецтва.

У місті тільки і чути – до Чернівців їдуть зірки – неперевершений баритон Василь Герелло, Даніела Скілаччі – солістка міланського театру "Ла Скала" (Італія) і Павло Валужин – соліст Большого театру (Росія), лауреат міжнародного конкурсу диригентів Mario Guselia Фабіо Мостранджело.

Подія для міста неабияка. Але навколо неї уже неприємний галас. Потрапити на концерт дуже важко, бо вхід – лише за запрошеннями і їх уже не вистачає. Кількість місць у залі – 540, а запрошень філармонія отримала 160. З них лише 64 віддали у касу для чернівчан.

Чергу біля каси видно з вулиці

Кореспондент "МБ" навідалася до каси філармонії. Уже з вулиці видно людей у черзі. На годиннику – 10.40, а каси відчиняються об 11.00. Доки чекаємо касира, спілкуюся з людьми. Усі сподіваються, що отримають запрошення.

– Дуже хочу потрапити на концерт, – зауважує викладач Буковинської фінансової академії Микола ПАНЧУК. – Сподіваюся, що зможу взяти квитки. Чув, що дають запрошення, але за умови, що купимо квиток на будь-який концерт… Нехай буде.

Стоїть у черзі й чернівчанин Олег Пальчиков. Про запрошення, які видають у касі, він почув у музичній школі, де навчається його донька.

Розмову підтримує чорнява жінка, яка зауважує: "Роблять тут концерти лише для своїх. Рекламу зробили, а на концерт потрапити нереально…"

Біля самої каси стоять двоє елегантних панянок. Вони спокійно ставляться до всіх розмов.

– Нічого страшного, якщо ми не потрапимо на виступ оперних зірок, – зауважує Тамара ТИМОШКОВА. – Я прийшла купити квитки на виступ академічного камерного оркестру "Віртуози Львова". Якщо ще дадуть запрошення на виступ зірок, буде приємно.

– Ми з подругою вже років шість ходимо до філармонії, – зауважує Людмила ГОРА. – Особливо тішилися, коли у місто повернувся талановитий Йосип Созанський…

– Та Василь Герелло усі запрошення собі забрав, лише зі свого села сто людей везе, – кричать люди з черги.
– І має право, – відповідають їм інші. – Він подарував місту цей концерт, і в історії залишиться не те, скільки було запрошень, а які люди у нас виступали…

Об 11.00 з’являється касир і зауважує: "Є запрошення на стоячі місця". Щоби їх отримати, людям пропонують придбати квиток на будь-який з концертів фестивалю. Вартість квитків невисока – від 20 до 50 гривень. Люди погоджуються…

"Для людей опера – це мода, а не мистецтво"

Від кас іду до директора філармонії Петра Казимирчука. Чоловікові не позаздриш – на руки він отримав 160 запрошень, але йому постійно телефонують "любителі" музики, які хочуть потрапити на виступ зірок оперного мистецтва.

– Я такого не мав за все життя! – бідкається Петро Іванович. – Завжди був відвертим і хочу вам про цю ситуацію розповісти, щоби читачі знали. Це була наша мрія – серйозним концертом відкрити відреставровану філармонію. Хотілося організувати захід на рівні Європи. Але що сталося?

Вартість концерту – сто тисяч євро, і, якби продавали квитки, вони коштували би мінімум по 300 євро. Однак буковинець Василь Герелло усю організацію взяв на себе, фактично він подарував місту подію. Природно, що він – господар заходу і розпоряджається запрошеннями. Так, я отримав 160 запрошень, а лише у філармонії працює 316 людей. І що, усі мають кричати, що хочуть із родичами потрапити на захід? У залі лише 540 місць, але навіть якби була і тисяча, невдоволених було би багато. Чому? Бо склалася така ситуація – у місті щось дають задурно, і люди хочу туди потрапити. І хто хоче потрапити? Насамперед мені телефонують люди, які ніколи не були у філармонії. Для них опера – це мода, це престиж, але не мистецтво!

У мене телефон – гарячий від дзвінків, із нього навіть інколи чути неприємні крики: "Немає запрошень? Ну то ми ще з вами розберемося!" При цьому дешеві квитки на концерти всього фестивалю не купують!
Валерія Чорней
12-11-2010, 10:31
Коментарів 0 Переглядів 4 492

Теги -

"Ви, напевно, навіть не уявляєте до кінця, як допомогли", - звернувся президент до учасників Курської операції

Попри юний вік, захисник пройшов найгарячіші напрямки фронту
Він готував координати для ракетно-дронових ударів по Чернівецькій області.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Представили твори Тамари Покотило та Івана Малованюка


Маленьких Парижів не існує. Блог Юлії Пацаранюк
Минулого місяця довелося провести кілька незабутніх днів у прекрасному Парижі.
Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
ВІДЕО Переглянути все відео

Перевірку влаштували закладам громадського харчування та комунальним установам

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Власний автомобіль не просто функціональна та дорога техніка, а необхідність – те, що приносить комфорт, відчуття стабільності, свободи, самодостатності та мобільності. Однак ставши власником авто кожен бере на себе відповідальність перед іншими учасниками руху.

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.