RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Депутатів, які збиралися на сесію міської ради 14 жовтня, перед сходами ратуші зустрічали дві групи пікетувальників. Перші – працівники кінотеатру імені І. Миколайчука – вимагали виплатити заборгованість із зарплати за п’ять місяців. Інша група – члени сільськогосподарського товариства "Прут" – опікувалися долею своїх городів.

Оскільки більшість чинних народних обранців сподівається потрапити до міськради знову, атмосфера в сесійній залі якщо і не перегрівалася, то деякі обговорення були досить гострими.

Тому на репліки депутатів на кшталт: "Хочу бачити, хто там виступає проти ветеранів війни", мер Микола Федорук пожартував: "Треба пережити ще два тижні любові до пенсіонерів". Також пан Федорук зауважив, що є звернення голів райрад міста, які звертаються до виборців не голосувати за кандидатів, які обклеюють "своїми улюбленими обличчями" місця, не передбачені для агітації.

Найдискусійнішими стали питання виділення землі ЧНУ під господарський двір, доля кінотеатру імені Миколайчука та надання підприємству "Яніс", директор якого зараз перебуває у розшуку, дозволу на складання проекту відведення земельної ділянки.

Кінотеатр
ім. I. Миколайчука ліквідували


Долю кінотеатру ім. І. Миколайчука обговорюють у місті вже кілька місяців, адже ця комунальна установа опинилася в критичному стані. За інформацією Інни Онацької, заступника міського голови, в кінотеатру немає коштів для ведення господарської діяльності, виплати зарплатні тощо. Станом на перше жовтня борги сягнули 107 тисяч гривень. На сьогодні кінотеатр не працює, бо там відключили через борги електрику.

Депутати ухвалили рішення про ліквідацію закладу, щоби розрахуватися з боргами. А на його базі створять комунальну установу "Кіномистецький центр ім. І. Миколайчука", де окрім показу кіно, будуть студії фотохудожників, аматорського кіно, відбуватимуться творчі зустрічі тощо. Причому ліквідація дає всі можливості повернутися на роботу теперішнім працівникам, але вже на конкурсній основі.

Університету шукатимуть іншу ділянку

Розгляд питання про дозвіл підприємству "Яніс" на складання проекту відведення земельної ділянки виглядав дивно, зважаючи на те, що щодо керівника фірми податкова інспекція порушила кримінальну справу. Зараз його оголошено в розшук за ухиляння від сплати податків в особливо великих розмірах. Крім того, щодо ділянки на вул. Головній, де фірма будує будинок, вже давно триває конфлікт з УТОСом. Як пояснив присутній на сесії представник прокуратури, УТОС має державний акт на право постійного користування цією земельною ділянкою ще від 2001 року. І "Яніс" почав будувати багатоповерхівку на землі, яка належить іншому землекористувачу. Голова профкому УТОСу розповіла, що в товаристві розуміють, що вже нічого не змінять, тому звернулася з проханням, щоби забудовники "Яніс" і "Житлобуд" хоча би виділили по одній квартирі інвалідам. Цю пропозицію депутати внесли в рішення.

Так само дивно виглядали пристрасті довкола земельної ділянки для облаштування господарського двору ЧНУ на вулиці Хотинських комсомольців, 6. На одній із попередніх сесій це питання не викликало ні в кого зауважень. Адже одна з умов включення резиденції буковинських митрополитів до списку культурної спадщини ЮНЕСКО – винесення за межі резиденції господарського двору. На нинішній сесії позафракційний Михайло Крайс заявив, що це рішення було помилковим і департамент містобудування та земельних відносин ввів депутатів в оману. Адже якщо на ділянці вирубати дерева, а шар землі з травою закатати асфальтом, в цій зоні може виникнути ризик зсуву.

Сесія вирішила, якщо не виникне заперечень з боку ЧНУ, підшукати для нього іншу ділянку.
До речі, коли ухвалювали рішення про виділення ділянки на вул. Хотинських комсомольців ЧНУ, Микола Федорук зауважив, що до мерії зверталося чимало людей, які пропонували великі гроші, щоби придбати цю ділянку в середмісті. Тому якщо згодом хтось розпочне тут будівництво, є підстави поцікавитися тим, яким чином отримали цей дозвіл.

Наприкінці сесійного засідання не обійшлося без політики. Фракція БЮТ запропонувала звернення до президента України, Верховної Ради і голови Конституційного суду щодо рішучого протесту проти зареєстрованого в парламенті законопроекту "Про мови в Україні". Зі стилістикою звернення не погодилася фракція Партії регіонів, оскільки текст, на її думку, складено не коректно. Політичну суперечку припинив Микола Федорук. Він одягнув почесний ланцюг міського голови і виголосив промову: подякував депутатам за плідну роботу, розповів про досягнення, зокрема про відкриття другої черги об’їзної, завершальні роботи щодо підведення до міста другої нитки газопроводу, реконструкцію кількох вулиць і площ до 600-річчя тощо. Проте зробити вдалося не все, тому для депутатів наступної каденції робота є. Наприклад, будівництво соціального житла, розвиток туризму, реформування ЖКГ та залучення інвестиційних проектів.

А на прощання депутати в сесійній залі випили по келиху шампанського і сфотографувалися на сходах ратуші. n
Марина Карасьова
15-10-2010, 11:27
Коментарів 0 Переглядів 2 062

Теги -

Чоловіки намагалися втекти до Молдови, за це дали "переправникові" круглу суму
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

"Вечірнє шоу фрекен Хільдур Бок" буде завершальною прем’єрою театрального сезону


«Це якесь варварство!» Блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця
Сподіваємося на краще, але готуймося до гіршого. Блог Ярослава Волощука
На третьому році повномасштабної війни ми знову і знову повертаємось до теми дефіциту електроенергії.
ВІДЕО Переглянути все відео

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.