RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Абітурієнти, які не встигли подати документи до обраного вузу в зазначені терміни, ще мають можливість це зробити. У вищих навчальних закладах триває додатковий набір абітурієнтів на вакантні місця, щоправда, за контрактною формою навчання.

Приймальна комісія ЧНУ працюватиме й у вихідні

Шанси подати документи до Чернівецького національного університету є до 22 серпня включно. Приймальна комісія ЧНУ працюватиме у вихідні: у п’ятницю – від 08.00 до 17.00, суботу-неділю – від 08.00 до 14.00
За словами відповідального секретаря приймальної комісії Василя ХОЛОДНИЦЬКОГО, вакантні місця на заочну форму навчання є практично на всі спеціальності.

Та й на стаціонар ще можна потрапити на будь-які спеціальності, окрім права, історії, психології та соціології, ліцензійний обсяг на які заповнений повністю.

– Ми з нетерпінням чекаємо того дня, коли гримнемо дверима приймальної комісії і розійдемося по домівках, – жартує Василь Холодницький. – Загалом додатковий набір абітурієнтів відбувається далеко не такими шаленими темпами, як на початку прийому документів. На день приходять 10-20 вступників. Додатковий набір ми оголосили з 12 серпня, але приходити почали фактично з 14-го. Станом на ранок 19 серпня у нас є 122 заяви. Серед них 23 – на факультет історії, політології та міжнародних відносин, 15 – факультет іноземних мов, 14 – факультет педагогіки, психології та соціальної роботи, 12 – гео­графічний, 8 – економічний, 7 – комп’ютерних наук.

Найбільше вакантних місць – на фізичний, хімічний, інженерно-технічний, математичний факультети, факультет біології, екології та біотехнології, а також фізичної культури та здоров’я людини.

Навіть такий завжди попу­лярний економічний факультет не заповнив ліцензійний обсяг.

– Можливо, це пов’язано з тим, що у Чернівцях чимало вузів економічного спрямування, тож певна кількість вступників пішла туди, – каже Василь Федорович. – Це конкуренція, і ми до цього ставимося спокійно. Також цього року менше заяв на географічний факультет. І це зрозуміло, адже одним із вступних тестів тут поставили математику, чого раніше не було. Взагалі щороку в правилах прийому щось змінюють, і це дезорієнтує абітурієнтів. Цікаво, що цього року в нас приблизно 300 заяв на філософсько-теологічний факультет, це рекордна кількість заяв для цього факультету. Також вперше за всі роки ми перекрили ліцензійний обсяг на "соціологію".

Цікаво, що київські вузи також переманювали наших вступників, добираючи їх на держзамовлення. Протягом п’яти днів, під час яких рекомендованим до зарахування вступникам потрібно було занести оригінали документів, їм телефонували з київських вузів – національного університету імені Шевченка, національного педагогічного університету імені Драгоманова, національного університету "Києво-Могилянська академія", Національного авіаційного університету, і повідом­ляли, що їх приймають на державне замовлення. Звісно, після цього вступники подавали оригінали саме туди.

– Це свідчить про те, що у київських вузах не набрали вступників навіть на державне замовлення, тоді як у нас воно нині повністю заповнене, – з гордістю додає відповідальний секретар.
На жаль, серед тих, хто не потрапив на навчання за держзамовленням, було і чимало абітурієнтів із високими балами. А це через те, що вони у зазначені терміни не занесли оригінали документів. Можливо, сподівалися потрапити на навчання до іншого вузу, але не вдалося, а в результаті не потрапили нікуди. Тож врешті їм довелося вступати на платну форму, що багато хто й зробив.

На стоматологію та лікувальну справу – аншлаг

До 20 серпня включно триває додатковий набір на вакантні місця за контрактною формою навчання і в Буковинському держав­ному медичному університеті.

– Ми не оголошували додатковий набір на "лікувальну справу" та "стоматологію", тому що на ці спеціальності вже немає вакантних місць, – коментує відповідальний секретар приймальної комісії БДМУ Володимир ГЛУБОЧЕНКО. – Також ми повністю виконали державне замовлення на всі спеціальності. Сам додатковий набір документів відбувається спокійно, на день приносять по сім-десять заяв. Найбільшим попитом серед вступників, які доносять документи, користуються "педіатрія" та "фармація" (бакалавр, заочна форма навчання).

20 серпня – останній день додаткового прийому документів і для охочих вступити до Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ. Тут є можливість подати заяви на денну та заочну форми навчання на спеціальності "економіка підприємства", "маркетинг", "фінанси й кредит", "облік і аудит", "туризм", "товарознавство і торговельне підприємництво", "харчові технології та інженерія".

– Повністю заповнено вакантні місця на "менеджмент" та "між­­народну економіку", причому як на денну, так і заочну форми навчання, – зазначає відповідальний секретар приймальної комісії Алла ТРУФЕН. – Найменше заяв – на "економіку підприємства" та "маркетинг". Під час додаткового набору документи донесли ще 62 абітурієнтів. 
Галина МАРКІВ
20-08-2010, 09:09
Коментарів 0 Переглядів 8 571

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.