додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Шизофренія виявилася не одним, а одразу кількома захворюваннями

Приблизно на 80% ризик розвитку шизофренії зумовлений спадковістю.
Але фахівці тривалий час вагалися сказати, які саме гени винні в цьому. Причина в тому, що шизофренія – не одне захворювання, а цілий набір з восьми різних відхилень. Кожне відхилення має свої симптоми, розповідає The Hindu з посиланням на дослідження медшколи Університету Вашингтона.
Експерти перевірили генетичний фактор відносно більше 4000 осіб із шизофренією. Це дозволило виділити окремі генетичні кластери, які співвідносяться з 8 складовими шизофренії. Генетичні відмінності у хворих і здорових людей зіставляли з індивідуальними симптомами. У підсумку було досліджено майже 70 тис. зон в геномі, де опинився змінений всього один елемент в ДНК (однонуклеотидний поліморфізм). Саме поліморфізми потрапили в центр уваги. Саме їх взаємодія давала розвиток шизофренії.
У деяких пацієнтів з галюцинаціями або маренням певні генетичні особливості чітко співвідносилися з симптоматикою. І ці взаємодії всередині генома стояли за 95% ризику шизофренії. А ось варіації ДНК, що дають дезорганізовані поведінку і мову, пов'язувалися зі 100% ризику шизофренії. Таким чином за наявності комплексу симптомів і, отже, генетичних особливостей уникнути розвитку шизофренії просто неможливо.
0 761
18-09-2014, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Ці пончики на сметані найбільше схожі до класичних, однак відрізняються простим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги