додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Ботокс може допомогти в лікуванні раку шлунку

Вченим вдалося за допомогою ботокса вилікувати мишей від раку
Дослідження вчених з Колумбійського Університету і Норвезького Університету Науки і Технології показало: ін'єкції ботокса можуть бути ефективні в лікуванні раку шлунку. Засіб, який рятує від зморщок, здатний уповільнювати ріст пухлини, блокуючи нервові сигнали, що стимулюють ріст ракових клітин, повідомляє meddaily.ru посилаючись на The Daily Mail.
Вченим вдалося за допомогою ботокса позбавити мишей від раку шлунку. Деяким тваринам провели ваготомію (розсічення волокон блукаючого нерва в області шлунка), а деяким – ввели ботокс. І в тому, і в іншому випадку спостерігалися значні поліпшення. Багатообіцяючі результати привели до початку клінічних випробувань за участю пацієнтів з раком шлунку в Норвегії.
Ботокс може бути введений локально за допомогою гастроскопії. Такі ін'єкції відносно дешеві і менш токсичні, ніж більшість методів лікування раку. Крім того, вони не викликали побічних ефектів. Тим не менш, вчені зазначили, що поєднання ботокса з традиційною хіміотерапією може бути найбільш ефективним. Миші, в лікуванні яких використовувалася комбінація даних методів, виживали на 35% частіше, ніж ті, яких лікували тільки хіміотерапією. Дослідження показало: ботокс не тільки безпосередньо впливає на пухлину, а й робить ракові клітини більш сприйнятливими до хіміотерапії.
Блокування нервових сигналів підвищує уразливість ракових клітин, так як усуває один з ключових чинників, що регулюють їх ріст. Ботокс заважає нервовим клітинам випускати медіатор, ацетилхолін. Цей нейромедіатор, як відомо, стимулює клітинний розподіл, сприяючи розвитку раку. У косметичних процедурах ця здатність ботокса допомагає розгладити зморшки, тимчасово паралізуючи м'язи обличчя.
Дослідження було зосереджено на ранній стадії раку шлунку. В майбутньому вчені планують дізнатися, чи зможе цей метод зупинити рак на більш пізніх стадіях. Вони сподіваються розробити препарати, що блокують молекули рецепторів ацетилхоліну. Такі кошти можна буде використовувати в більш важких випадках. Ріст інших пухлин, наприклад, раку простати, можливо, стимулюється таким же чином. Щоб уточнити це, необхідні подальші дослідження.
0 913
5-09-2014, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги