Смачний шоколадний "Наполеон" на свята: покроковий рецепт

новини / Смачні рецепти
288
0
Торт

Шоколадний "Наполеон" – один із тих десертів, який завжди справляє враження на святковому столі. У версії Володимира Ярославського торт має тонкі хрусткі коржі, насичений крем на білому шоколаді та легку кислинку вишні. Десерт виходить великим, добре тримає форму й підходить для приготування напередодні свята.

Ідея приготування шоколадного "Наполеону" опублікована на сторінці відомого українського шеф-кухаря Володимира Ярославського (yaroslavskyi vova) в Instagram, пише OBOZ.UA.



Інгредієнти для коржів:

борошно – 340 г
какао – 40 г
вершкове масло 82,5% – 250 г
яйце – 1 шт.
сметана 20% – 150 г
сіль – 3 г
коньяк – 15 г

Інгредієнти для вишневої начинки:

вишня заморожена – 400 г
цукор – 75 г
крохмаль кукурудзяний – 18–20 г
вода – трохи для розведення крохмалю

Інгредієнти для крему:

молоко – 600 г
цілі яйця – 200 г
ванільний цукор – 10 г
білий шоколад – 200 г
желатин – 10 г
вершкове масло 82,5% – 200 г
згущене молоко – 260 г

Спосіб приготування коржів:

1. Збийте вершкове масло зі сметаною та яйцем до однорідної текстури.

2. Додайте сіль, коньяк, какао і борошно, швидко замісивши м’яке тісто.

3. Накрийте його плівкою й охолодіть близько 30 хвилин.

4. Розділіть тісто на 10 частин, розкачайте кожну у тонке коло діаметром приблизно 26 см.

5. Перекладіть коржі на пергамент, за потреби підпилюючи борошном, проколіть виделкою та випікайте на розігрітому деку при 180 °C протягом 7-9 хвилин до рум’яності.

Спосіб приготування вишневої начинки:

1. Підігрійте вишню з цукром, додайте крохмаль, розведений водою, і доведіть до кипіння.

2. Начинку охолодіть повністю – вона має стати густою та стабільною.

Спосіб приготування крему:

1. У молоко додайте яйця й ванільний цукор, добре перемішайте та прогрівайте на невеликому вогні до загусання (приблизно 83 °C). Важливо не перегріти, щоб яйця не згорнулися.

2. Зніміть масу з плити, додайте білий шоколад і желатин, заздалегідь замочений у холодній воді. Коли крем охолоне до близько 40 °C, введіть м’яке вершкове масло. Перемішайте суміш і поставте її в холодильник на 8-12 годин.

3. Після охолодження збийте крем протягом 10 хвилин, поступово додаючи згущене молоко – маса стане пишною і стабільною. Розділіть крем на 10 частин.

Збирання торта:

1. Перемастіть кожен корж кремом. На приблизно чотири шари всередині додайте вишневу начинку, рівномірно розподіляючи її поверх крему.

2. Останній, верхній корж подрібніть разом із обрізками та обсипте торт крихтою. Поставте у холодильник щонайменше на 3-6 годин, щоб десерт стабілізувався – коржі залишаться з легким хрустом, а крем рівномірно просочить торт.

Такий шоколадний "Наполеон" стане однією з найвдаліших солодких страв на свята і точно приверне увагу гостей.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10

Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.