RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Можливість впливати на результати розробленої системи тестування є основним мотивом зацікавлених осіб призупинити процес початку конкурсного відбору на керівні посади в місцеві прокуратури.

Про це під час прес-конференції повідомив заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе, коментуючи проведення службового розслідування щодо недоліків у тестах.

"Саме можливість впливати на результати розробленої чотирьохетапної системи тестування і є основним мотивом зацікавленої групи будь-яким чином призупинити цей процес, а потім його замінити старою видимістю конкурсу і перетворити це в імітацію реформ. Ми не дамо нікому права імітувати реформи і не раджу нікому ставати на шляху реформування прокуратури, здійснення якої давно вимагає український народ. Вона була почата за ініціативи Президента і проводиться при його активній всебічній підтримці", - заявив він.

На запитання журналістів хто конкретно заважає проведенню реформи у відомстві, Сакварелідзе натякнув на першого заступника генпрокурора Юрія Севрука, який вчора під час прес-конференції повідомив про виявлені під час службової перевірки недоліки в тестах.

"Ви самі бачите цих посадових осіб, вони виступають, роблять заяви у прямому ефірі. Вчора була одна заява. Зрозуміло, що система хворобливо ставиться до радикальних змін, але процес вже запущений і його неможливо зупинити", - сказав він.

Сакварелідзе зазначив, що "неправильно зі співробітниками спілкуватися мовою службових перевірок і прес-конференцій і ставити під сумнів фінансування міжнародними донорами організації конкурсу".

Таким чином, наголосив він, ставиться під сумнів легітимність надання фінансової допомоги від міжнародних донорів на проведення конкурсного відбору, на отримання якої пішло декілька місяців.

"За підтримки західних партнерів зроблено все, щоб жоден чиновник не міг сказати, що є можливості для підтасовки результатів тестування.

В той же час хочу визнати, що система чинить спротив, ми зіштовхуємося з постійними перешкодами - це нормальний процес, ми до цього були готові", - додав він.

Сакварелідзе зазначив, що помилки в тестах були видалені ще 15 травня і про це свідчить відповідна постанова Національної академії прокуратури.

"Коли є 5 тисяч запитань, смішно обговорювати в тестах редакцій і несуттєві помилки, коли мова йде про системне реформування того інституту, який більше всіх страждає від корупції. У мене в руках постанова академії прокуратури, датована 15 травня. Вони дали висновок, що з тестів були видалені всі технічні чи суттєві помилки. Питання, які були спірними, також були видалені в процесі. У всіх державах це трапляється і це не привід, щоб відкладати реформи. Ці проблеми потрібно вирішувати на робочих нарадах", - наголосив заступник Генпрокурора.

Сакварелідзе додав, що тестування мало розпочатися 15 серпня, але через те, що немає наказу Генпрокурора про створення конкурсних комісій, процес довелося відкласти на два тижні - до кінця серпня.

"Тести вже виправлені. Єдине, що залишилося - це затвердити конкурсні комісії і запустити процес", - зазначив він.

За його словами, наразі вже надійшло близько 6 тис. заяв від претендентів на 700 керівних посад в місцеві прокуратури.

Нагадаємо, 12 серпня в.о. Генпрокурора Севрук під час прес-конференції повідомив, що ГПУ закінчила службове розслідування щодо можливих порушень вимог бюджетного та іншого законодавства під час підготовки до конкурсного відбору на керівні посади в місцеві прокуратури.

Він заявив, що результати розслідування свідчать, що робота з підготовки до тестування кандидатів на посади працівників місцевих прокуратур практично зведена нанівець.

За результатами службового розслідування було надано доручення заступнику Генпрокурора Сакварелідзе у найкоротший термін вжити невідкладні заходи для усунення встановлених порушень і привести тестові завдання та порядок проведення тестування до вимог нормативних актів.
Редактор: Юрій Коверзнєв
13-08-2015, 14:50
Коментарів 0 Переглядів 645

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.