RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Уряд буде наповнювати бюджет радикальними заходами

Кабмін завершує роботу над проектом Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.

Одна з головних цілей документа - оперативне складання переліку антикризових заходів, покликаних стабілізувати ситуацію в економіці. Один з головних пріоритетів - пошук додаткових джерел наповнення держбюджету.

З джерел у Кабміні "ZN.UA" стали відомі основні пункти комплексного переліку заходів, спрямованих на створення додаткових джерел і резервів наповнення бюджету. Розробка і затвердження відповідного документа нібито близька до завершення. За даними джерел, документ передбачає досить радикальні заходи, багато з яких були відкладені з минулого року у зв'язку з виборами.

У числі основних висунутих ініціатив - зниження ставок нарахувань на фонд оплати праці, відкладена з осені ревізія податкових пільг, підняття ставок ввізних мит і акцизів, імплементація вже діючого закону про оподаткування ринку цінних паперів і ухвалення законопроекту з трансфертного ціноутворення, впровадження системи загального декларування доходів фізосіб і багато іншого.

Одна з найбільш очікуваних і в той же час ризикованих ініціатив стосується зниження навантаження на фонд оплати праці. Мова йде як мінімум про спрощення адміністрування єдиного соціального внеску (спрощення декларації, переведення її в електронний формат). Як максимум - про значне зниження ставки ОСВ. Податківці сподіваються провести за рахунок цього легалізацію зарплат, вивівши з тіні в офіційний сектор близько 100 млрд грн. Читайте також: Азаров вимагає від Королевської щотижневий звіт по зарплатах Легалізації зарплат (як і багатьох інших доходів фізосіб) повинно послужити впровадження загального декларування доходів фізосіб.

З цією метою передбачається внести в нинішньому році на розгляд ВР законопроект "Про обов'язкове декларування доходів і майнового стану громадян", що передбачає впровадження розрахунку податку на доходи фізосіб з урахуванням витрат. Наступна за значимістю серед висунутих ініціатив - ревізія існуючих пільг зі сплати податків і підготовка відповідних пропозицій щодо перегляду пільг зі сплати ПДВ і податку на прибуток. Заявлены цілі - не тільки збільшення доходів держскарбниці (в Мінфіні і Миндоходів розраховують за рахунок цього збільшити бюджетні надходження на 15-20 млрд грн), але і ліквідація необґрунтованих конкурентних переваг для окремих суб'єктів підприємництва за рахунок податкових преференцій.

Для реалізації цього завдання в уряді вже створюється спеціальна комісія, до якої увійдуть представники Мінфіну, Миндоходов і Мінекономіки. Ще один з істотних для наповнення бюджету пунктів нововведень - підняття ставок ввізних мит до рівня, визначеного у протоколі про вступ України до СОТ і підвищення в два рази повних ставок митного тарифу на всі групи товарів. За рахунок цього передбачається поповнити скарбницю на 2-2,5 млрд грн щорічно.

Серйозні надії покладають і на також заявлений податківцями намір найближчим часом внести до парламенту і ухвалити закон про трансферне ціноутворення. За підрахунками ДПСУ, за допомогою різних схем і операцій з офшорними структурами за заниженими/завищеними цінами з України за кордон виводиться з-під оподаткування до 100 млрд грн щорічно, в результаті чого держбюджет недоотримує 20-25 млрд грн. Крім того, в планах уряду - збільшення ставок акцизу на кузови для легкових автомобілів, впровадження посиленого контролю за реалізацією на внутрішньому ринку окремих високоліквідних товарів, розширення групи підакцизних товарів за рахунок нафтопродуктів, і багато іншого.
Редактор: Юрій Коверзнєв
12-01-2013, 20:20
Коментарів 0 Переглядів 1 819

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.