
Яєчня в поєднанні з авокадо стає джерелом клітковини, що підтримує травлення та дає довше відчуття ситості. Така страва ідеально підходить для сніданку.
Про це пише РБК-Україна з посиланням на сайт Eating well.
Користь для здоров'я авокадо
Авокадо добре відоме своїм корисним для серця вмістом жирів, але воно також досить багате на клітковину.
Лише половина авокадо містить від 4 до 5 г клітковини. Вона не тільки сприяє безперебійному травленню, але й підтримує здоровіший кишковий мікробіом.
Ці корисні кишкові мікроби зменшують запалення та захищають від хронічних захворювань.
Підтримує здоров'я серця
Авокадо - це найкращий варіант для серця, оскільки воно багате як на клітковину, так і на корисні для серця мононенасичені жири. Обидва ці поживні речовини пов’язані з кращими показниками холестерину.
Стабілізує рівень цукру в крові
В журналі Academy of Nutrition and Dietetics йдеться, що стабільний рівень цукру в крові може бути корисним для всіх, а не лише для людей з діабетом. Тому важливо додавати до сніданку продукти з високим вмістом клітковини, такі як авокадо.
Після їжі клітковина уповільнює перетравлення вуглеводів, тому рівень цукру в крові підвищується набагато стабільніше, що краще для рівня енергії та метаболічного здоров'я.
Насичує поживними речовинами
Національні інститути охорони здоров'я повідомляє, що авокадо є гарним джерелом калію, який необхідний для функціонування м’язів та регулювання артеріального тиску.
Вони також містять фолат, який відіграє ключову роль у синтезі ДНК, утворенні еритроцитів та обміні білків.
Смачні способи насолодитися яєчнею з авокадо
Ось кілька практичних порад, як зробити поєднання авокадо та яєчні ще смачнішим:
•подвійне споживання клітковини - отримайте ще більше клітковини, додавши квасолю до ранкової яєчного омлету з авокадо та яєць
•подавайте на тості - розімніть авокадо на шматочку цільнозернового тосту, а потім покладіть зверху яєчню, для більшого смаку збризніть тост медом
•тортилья - перетворіть яєчню з авокадо на зручний сніданок, загорнувши її в цільнозернову тортилью. Для смаку та кольору додайте до яєчні нарізані овочі, такі як гриби, перець та цибуля. Потім викладіть нарізане авокадо та сир.
Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.
Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram







