Дієтологи назвали, який хліб можна їсти на дієті

Новини України / Здоров'я
754
0
Дієтологи назвали, який хліб можна їсти на дієті


Дієтологи назвали сім різновидів випічки, яку можна включати в раціон навіть на дієті.

Про це пише УНІАН.



Здоба теж може бути поживною. Найціннішими вважаються ті види, що піддаються мінімальній обробці. Така випічка містить багато вітамінів, клітковини та повільних вуглеводів.

З яких інгредієнтів хліб найкорисніший і найнизькокалорійніший?

Пророщене цільне зерно

Така здоба випікається з особливої основи, в якій зберігаються всі частини зерен, включно з висівками і зародком. На відміну від білого борошна, яке ретельно очищають, пророщене цільнозернове містить набагато більше поживних речовин і вітамінів, легше засвоюється і багате на корисні "повільні" вуглеводи.

Цільна пшениця

Шукайте цей інгредієнт першим у складі. Цільнозернова випічка найбагатша на вітаміни, антиоксиданти та мінерали. Вона рекомендується діабетикам і людям із хронічними захворюваннями серця. Доведено її користь для імунітету.

Закваска

Хліб на заквасці готується із застосуванням ферментації, а користь ферментованих продуктів загальновідома. Цей процес зменшує кількість фітинової кислоти та моносахаридів - речовин, які спричиняють здуття та підвищують рівень цукру в крові.

Вівсянка

Вівсяне борошно відоме багатим вітамінним складом. Випічка з нього уповільнює травлення і запобігає підвищенню показника інсуліну в крові. Дослідження, учасники якого довго їли низькокалорійний вівсяний хліб, показало зниження рівня холестерину у випробовуваних.

Льон

Хліб із цільнозернового льону, якщо хочете отримувати багато клітковини, антиоксидантів і корисних жирів. Ці мікроелементи важливі для нормального кров'яного тиску. Також у насінні містяться сполуки лігнани, які покращують настрій і борються із запаленнями.

Жито

У питанні того, який хліб кращий - білий чи чорний, другий однозначно перемагає. Особливо якщо виготовлений із цільнозернового житнього борошна. Він краще насичує і сприяє розмноженню незамінних кишкових бактерій.

Безглютенове борошно

Хоча багато людей, роздумуючи, який хліб найкорисніший, називають безглютеновий, у рейтингу дієтологів він посідає останню сходинку. Для людей без алергії на глютен він не корисніший за звичайну білу булку. Така непереносимість є лише приблизно в 1% людей.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Авторка - Людмила Кушнір

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.