DataLife Engine > Новини України / Здоров'я > Дієтологи назвали, який хліб можна їсти на дієті

Дієтологи назвали, який хліб можна їсти на дієті

Дієтологи назвали, який хліб можна їсти на дієті


Дієтологи назвали сім різновидів випічки, яку можна включати в раціон навіть на дієті.

Про це пише УНІАН.

{reklama}

Здоба теж може бути поживною. Найціннішими вважаються ті види, що піддаються мінімальній обробці. Така випічка містить багато вітамінів, клітковини та повільних вуглеводів.

З яких інгредієнтів хліб найкорисніший і найнизькокалорійніший?

Пророщене цільне зерно

Така здоба випікається з особливої основи, в якій зберігаються всі частини зерен, включно з висівками і зародком. На відміну від білого борошна, яке ретельно очищають, пророщене цільнозернове містить набагато більше поживних речовин і вітамінів, легше засвоюється і багате на корисні "повільні" вуглеводи.

Цільна пшениця

Шукайте цей інгредієнт першим у складі. Цільнозернова випічка найбагатша на вітаміни, антиоксиданти та мінерали. Вона рекомендується діабетикам і людям із хронічними захворюваннями серця. Доведено її користь для імунітету.

Закваска

Хліб на заквасці готується із застосуванням ферментації, а користь ферментованих продуктів загальновідома. Цей процес зменшує кількість фітинової кислоти та моносахаридів - речовин, які спричиняють здуття та підвищують рівень цукру в крові.

Вівсянка

Вівсяне борошно відоме багатим вітамінним складом. Випічка з нього уповільнює травлення і запобігає підвищенню показника інсуліну в крові. Дослідження, учасники якого довго їли низькокалорійний вівсяний хліб, показало зниження рівня холестерину у випробовуваних.

Льон

Хліб із цільнозернового льону, якщо хочете отримувати багато клітковини, антиоксидантів і корисних жирів. Ці мікроелементи важливі для нормального кров'яного тиску. Також у насінні містяться сполуки лігнани, які покращують настрій і борються із запаленнями.

Жито

У питанні того, який хліб кращий - білий чи чорний, другий однозначно перемагає. Особливо якщо виготовлений із цільнозернового житнього борошна. Він краще насичує і сприяє розмноженню незамінних кишкових бактерій.

Безглютенове борошно

Хоча багато людей, роздумуючи, який хліб найкорисніший, називають безглютеновий, у рейтингу дієтологів він посідає останню сходинку. Для людей без алергії на глютен він не корисніший за звичайну білу булку. Така непереносимість є лише приблизно в 1% людей.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Авторка - Людмила Кушнір

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад