Що буде з організмом, якщо відмовитися від м'яса: чотири причини спробувати

Новини України / Їжа
920
0
Що буде з організмом, якщо відмовитися від м'яса: чотири причини спробувати


Чи замислювалися ви коли-небудь, що буде, якщо відмовитися від м'яса? Як пише Parade, навіть не потрібно повністю відмовлятися від червоного м'яса, щоб побачити користь. Дієта з невеликим вмістом червоного м'яса вже може мати велику користь для здоров'я.

"Навіть скорочення споживання може мати значення, особливо якщо ви їсте більші порції або віддаєте перевагу більш жирним шматкам", - каже Лорен Манакер, магістр наук, сертифікований дієтолог і дипломований лікар, що працює в Південній Кароліні.

Як відмова від м'яса впливає на організм?

Поліпшується здоров'я серця

Червоне і перероблене м'ясо містить більше насичених жирів і холестерину, ніж багато інших форм білка.

"Якщо червоне м'ясо, яке ви їли, було жирним, ультрапереробленим або з'їдалося у великих кількостях без балансу з фруктами, овочами і цільними зернами, відмова від нього або скорочення споживання може знизити споживання нездорових жирів, що призведе до потенційних переваг для здоров'я серця", - каже Манакер.

Покращується контроль ваги

Червоне м'ясо, особливо жирні шматки, калорійне, тобто може сприяти більш високому споживанню калорій.

Покращується травлення

Як пише видання, червоне м'ясо може бути складнішим для перетравлення організмом, оскільки в ньому більше жиру і білка. Це може бути особливо проблематично для людей з низьким вмістом соляної кислоти в шлунках.

"Для декого заміна червоного м'яса на багаті на клітковину рослинні продукти, як-от фрукти, овочі та бобові, може сприяти здоровішому травленню", - каже Манакер.

При такій дієті стане менше закрепів і здуття живота, а також більш регулярні випорожнення.

Знижується ризик раку

Всесвітня організація охорони здоров'я класифікує оброблене м'ясо, таке як хот-доги, бекон і салямі, як канцероген групи 1. Це означає, що є вагомі докази, які пов'язують їх із підвищеним ризиком колоректального раку.

"Навіть необроблене червоне м'ясо вважається ймовірним канцерогеном (група 2А). Скорочення споживання червоного м'яса, особливо оброблених видів, може допомогти знизити ризик раку", - стверджує лікар.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Колонка

Читають Коментують
"Є загроза моєму життю": волонтер із Чернівців поскаржився Зеленському і Малюку
Чи скоротять на Буковині комендантську годину: у Чернівецькій ОВА дали пояснення
Найбільша парковка у Чернівцях стане платною у вихідні
"Впливала на рішення ВЛК": на Буковині силовики затримали депутатку міськради
У Чернівцях блогерку засудили до 5 років ув'язнення за публікацію відео примусової мобілізації
На Буковині викрили батька та сина, які переправляли чоловіків за кордон
160 тисяч гривень штрафу: проти ФК "Буковина" застосують серйозну санкцію
У Чернівцях рятувальники евакуювали 28 людей під час пожежі у багатоповерхівці
Затримання депутатки міськради та пожежа в багатоповерхівці: головні новини минулої доби
Надзвичайно потужна магнітна буря: науковці попередили, коли сильний спалах на Сонці спровокує значний геомагнітний шторм

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм