Існує думка, що деякі продукти категорично не можна їсти разом. Навколо "несумісності продуктів" виникло багато міфів, які можуть завдавати шкоди, тому у них не варто вірити.
Про це повідомляє нутриціолог Олена Костюк.
Білки і вуглеводи несумісні
Помилково вважати, що вуглеводи і білки не можна їсти разом, бо вони перешкоджають травленню.
Насправді організм людини має різні ферменти, які одночасно перетравлюють білки та вуглеводи.
Головне дотримуватись балансу у порціях.
За словами нутриціолога Оксани Костюк, немає наукових доказів того, що білки і вуглеводи не можуть перетравлюватися разом.
Прикладі білків і вуглеводів, які можна їсти разом:
салат із куркою та картоплею
тост із яйцем і зеленню
Фрукти після їжі - табу
Те, що фрукти не можна їсти одразу після основної страви, бо вони викликають бродіння у шлунку - це міф.
Немає жодних доказів, що фрукти "бродять". Вони перетравлюються разом з іншими продуктами. Просто не переїдайте і ви відчуєте лише користь і задоволення.
Наприклад:
яблуко або апельсин після обіду - чудове джерело вітамінів.
бутерброд із сиром та грушею - ідеальний легкий десерт
Фрукти, як і інші продукти, перетравлюються в залежності від їхнього складу. Вони швидше засвоюються завдяки вмісту клітковини та природних цукрів, тому їх можна їсти і після основної страви.
Молоко і м’ясо - небезпечний тандем
Багато хто вважає, що продукти несумісні через різні типи білків. Однак, організм перетравлює молоко і м’ясо без проблем. Усе залежить від вашої індивідуальної переносимості.
Сюди відноситься таке поєднання продуктів:
курка у вершковому соусі
гарбузовий суп на кокосовому молоці з креветками
Молоко і мʼясо можуть чудово поєднуватися в одній страві, адже вони містять різні групи амінокислот і не створюють жодних проблем для травлення.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
14-01-2025, 14:40
0
427