Чим корисна морква по-корейськи та кому не можна її їсти

Новини України / Їжа
3 531
0

Багато людей люблять моркву по-корейськи за її смак. Але ви здогадувалися, що вона не тільки смачна, але ще й корисна. Річ у тому, що такий салат готується з олією та спеціями, які розкривають її корисні властивості.

Про це пише "Новини.LIVE."



Морква по-корейськи походить від корейської страви кімчі, для приготування якої була потрібна капуста по-пекінськи, якої тоді ще не було у продажу. Тоді було запропоновано використати моркву.

У моркви по-корейськи не тільки приголомшливий смак, вона містить безліч корисних речовин. Оскільки не піддається термічній обробці, зберігаються всі вітаміни.

Користь моркви по-корейськи

Ця страва зберігає всі корисні властивості. Зберігається безліч вітамінів та мінеральних речовин, але це не єдина її позитивна якість. Морква по-корейськи нормалізує роботу кишківника, прискорює метаболізм та підвищує апетит. Ідеально підійде для тих, хто страждає на закрепи.

Також морква по-корейськи дуже корисна для зору. Морква містить каротин, який покращує зір. Показано для вживання працівникам офісів, які багато часу проводять за комп'ютером.

Також морква запобігає виникненню захворювань серцево-судинної системи. Допомагає уникнути сезонної застуди. Також морква корисна для зубів та добре впливає на колір шкіри.

Відмінний помічник при схудненні

Для тих, хто дотримується здорового харчування чи бажає знизити свою вагу, морква по-корейськи незамінна. Її калорійність дуже низька, причому дуже високий рівень клітковини. Крім цього страва володіє сечогінними та жовчогінними діями. Хороший антисептик, який допомагає у боротьбі з різними вірусами. Також морква здатна налагодити обмін речовин.

Кому не можна їсти моркву по-корейськи

Попри те, що морква по-корейськи дуже корисна, все ж таки є деякі протипоказання перед її вживанням. Річ у тому, що вона часто готується досить гострою. Таким чином, морква по-корейськи протипоказана вагітним жінкам і під час лактації. Також не слід їсти цю страву при гастриті, оскільки вона дратуватиме слизову оболонку шлунка.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Запасайтеся олією та картоплею: українців попереджають про подорожчання
9 801
«Такий сморід стояв!»: у річку на Буковині злили невідому чорну рідину - фото
3 310
З кулемета збили ракету. Як мобільні групи з Буковини нищать російські дрони й ракети
2 770
«Закриють – село вимре»: що буде далі із малокомплектними школами на Буковині
2 647
У горах Буковини вранці зафіксували 10 градусів морозу - фото
2 545
«Зробимо найбільшим в Україні»: підприємець впродовж трьох років облаштовує дитячий майданчик у Чернівцях - відео
2 253
«У нашій роботі поспіх дуже небезпечний»: вибухотехніки з Чернівців повернулися з ротації — відео
1 816
У селі на Буковині збудують укриття зі спортзалом за 21 млн грн
1 793
На Буковині на важливій трасі сталася ДТП, рух ускладнений
1 673
Бойовому генералу з Чернівців уряд Угорщини заборонив в'їзд до країни: яка причина
1 642


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.