Гречка - один із найулюбленіших гарнірів серед українців. Однак, щоб зберегти всі її корисні властивості, важливо знати, де саме зберігати цю крупу. Адже існує кілька місць, де не можна зберігати гречку.
РБК-Україна (проєкт Styler)
розповідає, де і як краще зберігати гречку, щоб вона не зіпсувалася.
Де не можна зберігати гречку
Підвал без контролю температуриПідвал часто використовують для зберігання великої кількості запасів завдяки низькій температурі приміщення. Однак, це не найкращі умови для зберігання гречки - від холоду і вологи крупа може запліснявіти.
Біля раковинМісця біля мийки або під раковиною характеризуються підвищеною вологістю або навіть ймовірністю потрапляння води на продукти. Це створює ідеальне середовище для розвитку цвілі та розмноження комах.
Над кухонними приладамиВисокі температури від приладів, наприклад, від плити чи поверхні холодильника можуть впливати на якість гречки, що зіпсує смак страви.\
Поруч із продуктами з різким запахом
Гречка може вбирати різкі запахи, що може значно змінити смак страви в результаті. Тому не варто зберігати гречану крупу поруч з цибулею, часником або на полиці з прянощами.
Біля вікнаНе варто ставити контейнери з гречкою на підвіконні, столи, та інші поверхні, на які може потрапити сонячне проміння. Сонячне світло можуть впливати на якість гречки. А волога від конденсату на вікні може призвести до цвілі, якщо тримати крупу на підвіконні.
У мішкахМішки, в яких можуть продавати гречку, не надто герметичні. Після придбання краще пересипати крупу в щільно закриті контейнери - це захистить крупу від шкідників та вологи.
У холодильникуХоча низька температура уповільнює процеси псування, підвищена вологість всередині холодильника може призвести до утворення конденсату на упаковці з гречкою. За якийсь час такого зберігання гречка просто запліснявіє.
Де краще зберігати гречку
Щоб зберегти гречку свіжою і смачною надовго, при зберіганні варто дотримуватися нескладних умов:
Знайти сухе, темне і трохи прохолодне місце. Ідеальним варіантом буде шафа або комора.
Зберігати крупу в герметичній тарі. Скляні банки або пластикові контейнери з надійними кришками захистять гречку від вологи, комах і сторонніх запахів.
Регулярно перевіряти гречку. Періодично перевіряйте гречку на наявність ознак псування, наприклад, комах, неприємного запаху чи зміни кольору.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Сьогодні, 16:23
0
282