Як квасити смачну капусту, щоб вона була хрумкою: поради від господинь і кухарів

Новини України / Смачні рецепти
1 487
0

Квашена капуста — одна з найбільш популярних заготівель на зиму. Найбільш особливо смачною є хрумка капуста, в приготуванні якої є свої тонкощі.

Про це пише РБК-Україна (проєкт Styler).



Як зробити квашену капусту смачною



Правильно обрати сорт капусти

Насамперед для заквашування рекомендують використовувати зрілу білокачанну капусту, молода не буде такою смачною та хрумкою. Крім цього, найкраще обирати капусту пізніх сортів, хоча середньостиглі овочі також можна квасити.

Важливо, щоб капуста була щільною та соковитою — для цього краще спробувати її на смак. Зелені листочки кращі зняти, використовуючи лише білі.

Нарізати капусту однаковими смужками


Обирати правильну тару

Зазвичай капусту квасять у великих дерев'яних діжках, проте замість них можна використовувати скляний чи емальований посуд.

Головне, щоб метал посуду не окислювався — це впливатиме на смак квашеної капусти.

Використовувати правильну сіль


Сіль важлива для заквашування смачною хрусткої капусти. Однак не всі види солі матимуть однаковий ефект.

Щоб отримати ідеально квашену капусту, найкраще використовувати поварену кам'яну сіль. Йодовану сіль не радять використовувати в жодному разі. На 1 кг капусти в середньому використовують 15 г солі.

Не додавати багато моркви

Хоча морква, безумовно, збагачує смак квашеної капусти, цього інгредієнту не слід додавати надто багато - в результаті заквашування вона стає м'якшою, ніж капуста, тому впливає на текстуру всієї заготівлі.

На 1 кг капусти слід використовувати близько 100 г моркви. Щоб збалансувати смакові властивості, радять обирати солодку моркву. Її потрібно натерти на великій тертці або на спеціальному приладі для моркви по-корейськи.

Не м'яти капусту занадто сильно

Перед заквашуванням капусту зазвичай мнуть, щоб вона пустила сік. Але є ключовий момент - забагато зусиль приведуть лише до того, що капуста стане ламкою та втратить природну хрусткість.

Як заквасити капусту



Щоб заквасити капусту, знадобляться такі продукти:

капуста - 1 кг;
морква - 90-100 г;
сіль - 15-20 г.
Капусту потрібно нашаткувати та перекласти в посуд для заквашення. Помийте моркву, зріжте шкірку, після чого натріть овоч.

Перемішайте моркву з капустою та злегка помніть, щоб пришвидшити виділення соку. Всипте сіль і знову перемішайте майбутню квашену капусту.

Після цього потрібно поставити овочі під прес, накривши капусту великою тарілкою та поставивши на неї каструлю з водою.



При кімнатній температурі овочі зброджують за два-три дні. Після цього капусту потрібно перекласти в стерильну банку, закрити стерильною кришкою та зберігати квашену капусту в холодильнику.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

09:22
Генштаб оприлюднив мапу боїв: 158 зіткнень за добу, Покровський напрямок - найгарячіший
08:57
У Чернівцях не буде водопостачання на трьох десятках вулиць: перелік
08:43
На Буковині сьогодні попрощаються з молодим військовим Павлом Мельничуком
08:20
Свято Трьох Святих 2025 - традиції, іменини, прикмети
08:00
Забруднення Прута та смертельне падіння 4-річної дитини в колодязі: головні новини минулої доби
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 30 січня не буде світла
07:15
Забудете про фітофтору: у чому замочити насіння помідорів перед посівом
07:00
Погода на Буковині 30 січня
02:00
Легко засвоюються: п'ять груп продуктів, які варто їсти при проблемах зі шлунком
01:45
Дев'ять причин додати яйця до раціону: які зміни відчує ваш організм
01:30
Можна їсти ложками: рецепт домашнього плавленого сиру за 15 хвилин
01:15
Страшенно цікаво: п'ять фільмів жахів, від яких неможливо відірватися
01:00
Що таке трансжири та як вони впливають на здоровʼя
00:45
Овочі будуть свіжими набагато довше: способи зберігання, які знають не всі
00:30
Сухість шкіри та постійне відчуття голоду можуть бути сигналами певних дефіцитів
00:15
Як уповільнити погіршення зору: не пропускайте ці поради
29 січня, 2025
23:54
Гороскоп Таро на молодик 29 січня: на кого чекає роман, а на кого - великі гроші
23:39
Лікарка назвала непримітні ознаки проблем із серцем
23:18
Ілона Маска номінували на Нобелівську премію за «захист свободи слова»
23:00
Зима в Україні продовжує бити рекорди
22:36
Ці знаки Зодіаку скупаються в удачі. Таро-гороскоп обіцяє їм радісні новини
22:15
На Буковині митники вилучили контрабандних ліків на мільйон гривень
21:54
Вийдіть з машини: водіїв закликають гідно вшановувати полеглих Героїв на хвилині мовчання у Чернівцях
21:38
"Стежки війни, стежки любові": у Чернівцях презентували збірку віршів про війну
21:18
Зробити фото було досить дорого: хто фотографував чернівчан понад століття тому
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують
На Буковині загинула чотирирічна дитина, яка впала у 20-метровий колодязь
35 151
У Чернівцях через обстріли ворога зупинялася робота насосних станцій водоканалу
11 164
Оформлюють фальшиві довідки і відмовляються від щеплень: чому на Буковині різко зросла кількість хворих на кір
10 637
Після важкої хвороби не стало викладача педколеджу ЧНУ
9 737
Герої Буковини: на війні загинув 31-річний солдат Андрій Мошак
9 642
Горіло 600 квадратних метрів: на Буковині ліквідували масштабну пожежу на складі
9 227
На Буковині повідомили про підозру держреєстратору, який перереєстрував понад 100 гектарів землі
8 919
У Чернівцях дві школи перейшли на дистанційне навчання через ріст захворюваності на ГРВІ
7 796
"Ганьба та сором!": священник обурився тим, як у Чернівцях зустрічали траурний кортеж із захисником
7 255
У Чернівцях на автомийці викрали позашляховик: поліція розшукали злочинця
7 240

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм