Як квасити смачну капусту, щоб вона була хрумкою: поради від господинь і кухарів

Новини України / Смачні рецепти
1 641
0

Квашена капуста — одна з найбільш популярних заготівель на зиму. Найбільш особливо смачною є хрумка капуста, в приготуванні якої є свої тонкощі.

Про це пише РБК-Україна (проєкт Styler).



Як зробити квашену капусту смачною



Правильно обрати сорт капусти

Насамперед для заквашування рекомендують використовувати зрілу білокачанну капусту, молода не буде такою смачною та хрумкою. Крім цього, найкраще обирати капусту пізніх сортів, хоча середньостиглі овочі також можна квасити.

Важливо, щоб капуста була щільною та соковитою — для цього краще спробувати її на смак. Зелені листочки кращі зняти, використовуючи лише білі.

Нарізати капусту однаковими смужками


Обирати правильну тару

Зазвичай капусту квасять у великих дерев'яних діжках, проте замість них можна використовувати скляний чи емальований посуд.

Головне, щоб метал посуду не окислювався — це впливатиме на смак квашеної капусти.

Використовувати правильну сіль


Сіль важлива для заквашування смачною хрусткої капусти. Однак не всі види солі матимуть однаковий ефект.

Щоб отримати ідеально квашену капусту, найкраще використовувати поварену кам'яну сіль. Йодовану сіль не радять використовувати в жодному разі. На 1 кг капусти в середньому використовують 15 г солі.

Не додавати багато моркви

Хоча морква, безумовно, збагачує смак квашеної капусти, цього інгредієнту не слід додавати надто багато - в результаті заквашування вона стає м'якшою, ніж капуста, тому впливає на текстуру всієї заготівлі.

На 1 кг капусти слід використовувати близько 100 г моркви. Щоб збалансувати смакові властивості, радять обирати солодку моркву. Її потрібно натерти на великій тертці або на спеціальному приладі для моркви по-корейськи.

Не м'яти капусту занадто сильно

Перед заквашуванням капусту зазвичай мнуть, щоб вона пустила сік. Але є ключовий момент - забагато зусиль приведуть лише до того, що капуста стане ламкою та втратить природну хрусткість.

Як заквасити капусту



Щоб заквасити капусту, знадобляться такі продукти:

капуста - 1 кг;
морква - 90-100 г;
сіль - 15-20 г.
Капусту потрібно нашаткувати та перекласти в посуд для заквашення. Помийте моркву, зріжте шкірку, після чого натріть овоч.

Перемішайте моркву з капустою та злегка помніть, щоб пришвидшити виділення соку. Всипте сіль і знову перемішайте майбутню квашену капусту.

Після цього потрібно поставити овочі під прес, накривши капусту великою тарілкою та поставивши на неї каструлю з водою.



При кімнатній температурі овочі зброджують за два-три дні. Після цього капусту потрібно перекласти в стерильну банку, закрити стерильною кришкою та зберігати квашену капусту в холодильнику.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

07:00
Погода на Буковині 19 березня
02:00
Переживання, кофеїн чи захворювання: чому тремтять руки
01:45
Не викидайте батарейки в смітник: багато людей роблять велику помилку
01:30
Бояться, як вогню: як зробити простий засіб від мишей
01:15
Калорійні, але корисні: шість продуктів з "поганою" репутацією, які радять дієтологи
01:00
Для справжніх сміливців: п'ять найстрашніших фільмів жахів, від яких кров холоне в жилах
00:45
Як вилікувати орхідею: експерти назвали помічний засіб, який точно є на вашій кухні
00:30
Завдають шкоди серцю. Кардіологи назвали шість продуктів, які вони завжди уникають
00:15
Забудьте про цей спосіб приготування їжі: він може перетворити продукти на отруту
18 березня, 2025
23:59
"Україна єднає": у Чернівцях відбудеться міжнародний фестиваль-конкурс
23:39
Гороскоп на завтра, 19 березня, для всіх знаків зодіаку
23:17
Зеленський прокоментував слова про "оточення" ЗСУ на Курщині
23:00
У Чернівцях поточно відремонтують ще одну вулицю
22:40
У Чернівцях почався конкурс проєктів у сфері національно-патріотичного виховання
22:20
Чотири ознаки того, що ваш чоловік нещасливий у стосунках
22:00
Завтра - сильний вітер: коли на Буковині чекати потепління
21:40
Після хвороби помер ексдепутат райради у Чернівцях Степан Собко
21:20
Трамп назвав розмову з Путіним "дуже доброю та продуктивною"
20:57
Контрактники зможуть обирати, де пройти ВЛК - Міноборони
20:37
В Україні фіксують нові кібератаки проти оборонних підприємств
20:19
Проста ранкова звичка пити воду названа ключем до довголіття
19:57
Українці за кордоном зможуть стати на військовий облік без ТЦК і ВЛК
19:39
Трамп і Путін розмовляли понад 1,5 години
19:17
Як буковинки адаптують традиційний стрій у сучасний одяг
18:59
В Україні запустили платформу для працевлаштування ветеранів «Назустріч»
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують
На Буковині затримали контрабанду сумок відомих брендів на півмільйона гривень
9 027
У Чернівцях упродовж трьох днів воду подаватимуть за графіком
8 240
«Згоріло, зароблене роками»: підприємиця з Буковини розповіла про масштабну пожежу і як їй допомогли люди
5 340
На Буковині зустрінуть полеглого захисника Ореста Малованюка
3 972
Захотіли облаштувати двір: у Чернівцях сусіди багатоповерхівки посварилися через зрізання дерев
3 963
Приходитимуть кожні три місяці: в Україні змінили правила повірки лічильників води
3 898
На важливій трасі Буковини впало дерево, організований реверсивний рух (UPD: рух відновлений)
3 815
На Буковині родина отруїлася грибами: мати померла, батько і син у лікарні
3 639
Стало відомо, коли у школах Чернівців почнуться весняні канікули
3 498
Більше 10 років судів: звільнили директора Чернівецького перинатального центру Дмитра Манчуленка
3 460

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм