RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Тетеря — популярна серед козаків пшоняна страва, схожа на куліш. Друга назва тетері - "рябко", яку каша отримала через свій колір. Зазвичай цю страву готували без м'яса, проте могли заправляти салом.

Про те, як готувати козацьку страву тетерю, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).



Що потрібно для тетері



Для того, щоб приготувати козацьку кашу тетерю, потрібні такі продукти:

пшоно - 1 стакан;

молоко (жирність 2,5%) - 2 стакани;

вода - 2,5-3 стакани;

масло вершкове (жирність 82%) - 2 ст. л.;

борошно гречане - 3 ст. л.;

сіль - до смаку.

Як готувати тетерю



Як готували тетерю козаки

Найчастіше козаки готували каші, найвідомішою з яких стала козацька тетеря. Також її вважають різновидом юшки, яку їли в морських походах.

Попри те, що поблизу запорізьких земель жило багато диких тварин, м'ясні страви переважно були святковими, аніж на кожен день. Через це каші здебільшого готували без додавання м'яса.

Щоб тетеря була більш ситною, до неї додавали засмажку з цибулі або присмажену цибулю з салом. Іноді цю пшоняну кашу могли заправляти квасом та хріном, додаючи й часник.

Коли була можливість, тетерю могли готувати на рибній, а то й м'ясній юшці. А от спосіб приготування тетері дещо відрізнявся в селянському побуті — її заправляли не борошном, а житніми чи гречаними сухарями, які попередньо замочувалися у квасі.

Як приготувати тетерю без квасу



Спочатку готують пшоняну кашу. Для цього крупу необхідно промити, а потім висипати в каструлю та залити 2 стаканами води.

Додайте сіль до смаку, та доведіть кашу до кипіння. Після цього потрібно зменшити вогонь і готувати тетерю, допоки крупа не вбере всю воду.

Тоді потрібно влити молоко і готувати козацьку кашу протягом 20-25 хвилин. Гречане борошно залийте водою так, щоб утворилося рідке тісто, як для млинців.

За 5 хвилин до закінчення приготування тетері влийте рідке тісто з гречаним борошном. Перед подачею додайте сіль до смаку, масло, і ретельно перемішайте тетерю.

Щоб страва була ситнішою, до неї можна додати тушковане або обсмажене м'ясо та прикрасити улюбленою зеленню.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
28-09-2024, 14:05
Коментарів 0 Переглядів 1 102


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.