Цей овоч викликає проблеми з травленням, алергію та підвищує тиск

Новини України / Їжа
15 081
0

Баклажани є дуже корисним продуктом, який містить багато вітамінів. Однак, варто бути обережним, адже такий овоч може серйозно нашкодити.

Про це повідомляє Fischer institute.

Яка шкода для організму

Баклажани мають величезну кількість корисних властивостей, і такий овоч дуже популярний у приготуванні безлічі страв. Важливо, якщо їсти занадто багато баклажанів, то можна знівелювати усі їхні корисні властивості.

Овоч містить багато клітковини та допомагає відчувати ситість і знизити рівень холестерину. До того ж може спричинити неприємні наслідки для травного тракту.

Зокрема, може виникнути здуття живота та роздратування шлунку. Варто уникати цього овочу й людям, які мають алергію на сімейство пасльонових. Якщо після вживання баклажанів у вас починаються висипи, блювота, діарея, почервоніння обличчя, то необхідно відмовитися від цього продукту.

У баклажанах багато алкалоїдів, які можуть бути токсичними, якщо вживати їх регулярно у великих дозах. Алкалоїди можуть перешкодити нормальній роботі організму та призвести до порушення м'язової координації.

Не варто їсти багато баклажанів і вагітним жінкам, адже нітрати можуть призвести до високого кров'яного тиску. Варто їсти їх у дуже обмежених кількостях і людям, які вживають різні ліки, адже їхня взаємодія може бути вкрай непередбачуваною.

Корисні властивості баклажанів

Баклажан - продукт низькокалорійний, його потрібно їсти під час схуднення. Плоди багаті на клітковину, яка виводить з організму не тільки надлишкову рідину, а й шлаки.

Навіть після обсмажування в олії його калорійність все одно буде нижче більшості продуктів. Овоч легко перетравлюються, навіть якщо у людини є проблеми з травленням. У його плодах міститься велика кількість корисних для серця мікроелементів.

Баклажани містять вітаміни групи B, вітамін С та каротин, а також такі необхідні організму мінеральні речовини, як калій, залізо, кальцій, магній, натрій та фосфор. Вітамін С захищає організм від інфекцій та застуд, вітаміни групи B зміцнюють нервову систему, сприяють боротьбі із безсонням та депресією.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
У Чернівцях колишній начальник фіскальної служби почав самовільне будівництво у заповіднику
28 727
Купують сітками: на ринках Чернівців ціни на капусту рекордно низькі
15 221
У селі на Буковині жінка з кількаметрової висоти впала з кладки у річку
13 160
З одного боку – скеля, з іншого – крутий схил: на Буковині розпочали ремонт гірського серпантину
10 278
«Що нам тепер робити? Помирати?»: на Буковині мобілізували чоловіка, батьки якого обоє з інвалідністю — відео
9 664
Сильні заморозки і дощ з мокрим снігом: на Буковині у вихідні погіршиться погода
8 727
Два закарпатські села потрапили до переліку найкращих туристичних сіл світу
8 561
Прокуратура вважає, що в Чернівцях діяла ОЗГ, яка розтратила 2,2 млн грн "Міськсвітла"
7 174
Старшокласники будуть навчатися не всюди: які школи у Чернівцях стануть ліцеями
6 831
Суди тривали роками: примішення колишньої "Української книги" у центрі Чернівців повернули громаді
6 031


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.