RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Ситуація з абітурієнтами в Україні в майбутньому погіршуватиметься.

Причини цього пояснив міністр освіти на науки Оксен Лісовий в інтерв'ю ВВС.



"Зробіть поправку ще й на демографію, на кількість випускників. Але, тим не менш, так, у нас поки що ще йде підйом, тому що далі буде гірше. У нас буде ще й демографічний спад, який поки що ми ще на випускниках/вступниках не відчуваємо. Так, є певний обсяг втрат і, найгірше, є обсяг втрат найбільш здібних молодих людей, найбільш здібних вступників. Безумовно, кожна країна конкурує за здібну людину і прагне створити для неї відповідні програми. Питання в привабливості нашої вищої освіти. Вони йдуть туди, де привабливо. А не туди, де їм дають пільги", – зауважив глава Міносвіти.

При цьому він не вважає, що винна в цьому мобілізація. Як приклад, Лісовий розповів про свого сина, який міг виїхати вчитися за кордон, але відмовився. Водночас міністр зазначив, що є й ті, хто боїться залишатися в Україні, але з цим страхом мають працювати школа і батьки.

"Причини страху полягають у тому, що над цим страхом системно працює противник. З цим страхом не працюють батьки, і з цим страхом недостатньо попрацювала школа, щоб позбутися цього його", – наголосив очільник відомства.

За його словами, у 2014 році він теж боявся війни, але навчальний курс зміг побороти цей страх. Лісовий зазначив, що кожен має розуміти, що це його країна, і він сам вирішує, як вона житиме і розвиватиметься. Він вказав, що для цього необхідно прищепити правильні ціннісні орієнтири.

"Пояснити, чому мати свою країну і захищати свою країну – це твій особистий успіх. Тому що це інструмент твого успіху", – підкреслив міністр.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Алісія Давид
Сьогодні, 14:00
Коментарів 3 Переглядів 364

Hаписав: освітяни, Коментарів: 0, Новин: 0, Сьогодні, 15:34
В новині:
Там на міністерському сайті розносять ОІППО.
https://osvita.ua/news/polls/92564/

Не тільки інститут, але і його окремих працівників.

НАКАЗ

01.06.2013 № 665

{Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства освіти і науки № 1183 від 17.10.2014}

Про затвердження кваліфікаційних характеристик професій (посад) педагогічних та науково-педагогічних працівників навчальних закладів

Вчитель загальноосвітнього навчального закладу II-III ступенів: відповідна повна вища педагогічна освіта (спеціаліст, магістр). Для вчителів трудового навчання, фізичної культури, музичного та образотворчого мистецтва допускається середня спеціальна педагогічна освіта, до введення в дію Закону України "Про освіту" (у редакції Закону України від 23.03.96 № 100/96-ВР), чи неповна вища освіта (молодший спеціаліст, бакалавр) - після введення в дію зазначеного Закону. Без вимог до стажу роботи.

Коли все почалося у 2013 році!

Чому все почалося. Після ось такого наказу!

Недоліками тієї системи, надлишок СРСР, було те, що звичайні вчителі не знали всієї нормативної бази.
Окрім того, при тому тиску, який був з боку влади Януковича і його антикорупційних законів - коли вчитель з освітою педучилища не мав права проводити відкритий урок і пошуками влади де витягти гроші, шансів в людей без освіти втриматися було мало!

Hаписав: Освітяни, Коментарів: 0, Новин: 0, Сьогодні, 15:35
В новині:
Кваліфікаційні вимоги. Вчитель вищої категорії загальноосвітнього навчального закладу II-III ступенів: повна вища педагогічна освіта (магістр, спеціаліст) за відповідною спеціальністю, або дві освіти, одна з яких-неповна вища педагогічна освіта (молодший спеціаліст), або базова вища педагогічна (бакалавр) з цієї ж самої спеціальності, а друга-повна вища педагогічна освіта за іншим фахом. Стаж роботи за професією вчителя I категорії загальноосвітнього навчального закладу II-III ступенів - не менше 2 років.

Вчитель I категорії загальноосвітнього навчального закладу II-III ступенів: повна вища педагогічна освіта (магістр, спеціаліст) за відповідною спеціальністю, або дві освіти, одна з яких-неповна вища педагогічна освіта (молодший спеціаліст), або базова вища педагогічна освіта (бакалавр) з цієї ж самої спеціальності, а друга-повна вища педагогічна освіта за іншим фахом. Стаж роботи за професією вчителя II категорії загальноосвітнього навчального закладу II-III ступенів - не менше 2 років.

Вчитель II категорії загальноосвітнього навчального закладу II-III ступенів: повна вища педагогічна освіта (магістр, спеціаліст) за відповідною спеціальністю, або дві освіти, одна з яких-неповна вища педагогічна освіта (молодший спеціаліст), або базова вища педагогічна освіта (бакалавр) з цієї ж самої спеціальності, а друга-повна вища педагогічна освіта за іншим фахом. Стаж роботи за професією вчителя загальноосвітнього навчального закладу II-III ступенів - не менше 1 року.

Інститут робив, що робив! А чому самі не пішли вчитися, знаєте тут напевно спрацював інший фактор.
Не в педосвіті справа, а хто як міг вижити.
Кому не треба було вищої категорії, той тишком в школі атестувався на підтвердження 1 і 2 так пережив оті часи.

Hаписав: Освітяни, Коментарів: 0, Новин: 0, Сьогодні, 15:41
В новині:
Якщо тепер введуть такі закони,
усім кого прийняли після 2017 року ми не заздримо.


У травні 2024 року відбувся обмін, після якого жінка побачила свого чоловіка

Хлопець хоче дати людям можливість споживати якісну швидкоїжу
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Батьки з дітьми поспішали купити все необхідне до початку нового навчального року


Незрівнянний світ Назарієвої краси. Блог Юлії Пацаранюк
Враження від фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси"
Ай – яй – яй – напали на рашку. Блог Ярослава Волощука
Сталося щось неймовірне, фундаментальне та неочікуване – піраміда перевернулася догори дригом

Від вашого голосу залежить якість і ціна інтернету, ІнАУ пропонує підтримати петицію


Ми допоможемо тобі створити незабутні Reels, TikTok, подкасти, лекції та будь-який інший формат, який ти забажаєш. І найголовніше - ми створимо атмосферу, яка надихає! 🤩

У цій статті ми розглянемо, чому не варто боятися імплантації зубів і чому варто звернутися саме до стоматології Markoclinic в Чернівцях — клініки з бездоганною репутацією та високими стандартами якості.

Не відкладайте турботу про свої зуби на потім! Зверніться до SOLTYS DENTAL STUDIO вже сьогодні, щоб повернути здоров'я своєї ротової порожнини та впевненість у своїй усмішці.