RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Понад 50% українських шкіл мають генератори та котельні, що дозволяють їм проводити офлайн-навчання навіть при відключенні електроенергії. Однак, ті школи, які не мають можливості забезпечити очне навчання, будуть змушені перейти на синхронний формат, де вчитель дає завдання учням, а потім перевіряє їх виконання.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав заступник міністра освіти та науки Андрій Сташків.



"Ситуація в різних регіонах різна. У нас є школи, які мають генератори й можуть навчатися при відключенні електрики. Вони зможуть забезпечити теплом, оскільки мають власні котельні. Таких шкіл, за даними, які нам надали регіони, понад 50%. Це означає, що ці школи навіть при відключенні електроенергії навчатимуться в очному форматі, якщо у них є укриття та дозволяє ситуація з безпекою", – заявив Андрій Сташків.

Навчальний рік починається, як завжди, на початку вересня, але дату його завершення кожної школи визначатимемо самостійно, залежно від виконання навчальної програми.

"Школа може закінчувати навчальний рік не обов'язково 30 червня, а умовно 30 травня, якщо виконали навчальну програму, і розпочинати канікули. Тому це не означає, що всі школи навчатимуться до 30 червня. Це означає, що школи можуть до 30 червня продовжувати навчальний рік, якщо це їм потрібно" , – пояснив чиновник.

Це означає, що деякі школи можуть закінчити навчання раніше 30 червня, якщо виконають програму достроково. У той же час, за його словами, через різні умови деякі школи, які не можуть з об'єктивних причин організувати офлайн-навчання, будуть змушені переходити на синхронний формат, коли вчитель дає завдання учням, а потім перевіряє, як вони оволоділи матеріалом.

Нагадаємо, Кабінет міністрів визначив початок та кінець нового навчального року в загальній середній школі.

Раніше міністр освіти й науки Оксен Лісовий заявив, що цього року у школах навчальний рік не буде починатись раніше, але є ймовірність внесення змін у розклади занять.

На початку липня міський голова Львова Андрій Садовий оголосив, що навчальний рік 2024-2025 у школах міста розпочнеться на два тижні раніше – 19 серпня. Це пов’язано зі складною ситуацією в енергосистемі. Під дописом Садового розгорілася справжня дискусія: частина батьків схвально сприйняла таке рішення, з огляду на далекоглядність та можливу важку зиму. Однак інша частина заявила, що у цей період люди у відпустках, і такі рішення не можна оголошувати так пізно.

Згодом освітній омбудсмен Сергій Горбачов опублікував допис, де зазначив, що рішення про достроковий початок навчального року – незаконний, так як для цього не була видана відповідна постанова.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Анна Семьонова
Сьогодні, 08:40
Коментарів 1 Переглядів 244

Теги - школа
Hаписав: yura, Коментарів: 439, Новин: 0, Сьогодні, 09:03
В новині:
ДО ТРОМБОЗУ ОРГАНІВ ДИХАННЯ САМИХ НАЇВНИХ, САМИХ ДОВІРЛИВИХ, САМИХ НЕЩАСНИХ, САМИХ БЕЗЗАХИСНИХ КРИХТАМИ КРЕЙДИ (МЕЛА, РОСІЙСЬКОЮ), ПИЛОМ КРЕЙДИ, ПРИ ПОВНОМУ НЕРОЗУМІННІ НИМИ ПРИЧИН ЦЬОГО ДУЖЕ НЕПРИЄМНОГО СТАНУ ЗДОРОВ'Я, ПРИЗВОДИТЬ РОБОТА САМИХ НАЇВНИХ, САМИХ ДОВІРЛИВИХ З АБСОЛЮТНО НЕСУМІСНИМИ МІЖ СОБОЮ ВИДАМИ ВЕРТИКАЛЬНО ВИСЯЧИХ ДОШОК ТА КРЕЙД, ТОБТО ТАКИМИ, ЩО НАПИСАНОГО КРЕЙДОЮ НА ТАКИХ ВОЛОГИХ ВЕРТИКАЛЬНИХ ДОШКАХ НЕ ЗМОЖУТЬ ПОБАЧИТИ Й ТІ, ХТО ПИШУТЬ НА НИХ НАВІТЬ В ОКУЛЯРАХ ДЛЯ ЗНАЧНОГО ПОКРАЩЕННЯ ЗОРУ

В ЦІЙ СТАТТІ Ж БО НАВЕДЕНО ФОТОГРАФІЮ З ВЕРТИКАЛЬНО ВИСЯЧОЮ ДОШКОЮ ДЛЯ НАПИСІВ КРЕЙДОЮ НА НІЙ, А ПРЯМО У НАЗВІ НАВЕДЕНО СЛОВА ШКІЛ, ОСВІТИ, АЛЕ ПРИ ЦЬОМУ В ЦІЙ СТАТТІ НЕ СКАЗАНО ПРО НЕБЕЗПЕКУ ОСВІТИ, ШКІЛ ДЛЯ ЖИТТЯ, ДЛЯ ЗОРУ, ДЛЯ ЗДОРОВ'Я САМИХ НАЇВНИХ, САМИХ ДОВІРЛИВИХ, ПРО ЯКУ ЗАЗНАЧЕНО ВИЩЕ В ЦЬОМУ КОМЕНТАРІ

ПРО ІНШІ НЕОЧЕВИДНІ НЕБЕЗПЕКИ (ОПАСНОСТИ, РОСІЙСЬКОЮ), - А ЧИМ БІЛЬШЕ ОТРУЄНА СВІДОМІСТЬ РІЗНИМИ ОТРУТАМИ, В ТОМУ ЧИСЛІ, ТИМИ, ЯКІ ЗОВСІМ НЕ ВВАЖАЮТЬСЯ ОТРУТАМИ, А НАВІТЬ НАВПАКИ, ВОНИ ЧОМУСЬ ВВАЖАЮТЬСЯ ЗВИЧАЙНИМИ, А ЧАСТО НАВІТЬ І НАДЗВИЧАЙНО КОРИСНИМИ (ПОЛЕЗНЫМИ, РОСІЙСЬКОЮ) ХАРЧАМИ, ЇЖЕЮ, НАПОЯМИ, НАПИСАВ ДЛЯ САМИХ НАЇВНИХ, САМИХ ДОВІРЛИВИХ, САМИХ НЕЩАСНИХ, САМИХ БЕЗЗАХИСНИХ, ЗАСТЕРЕЖЕННЯ, В БАГАТЬОХ КОМЕНТАРЯХ НА ЦЬОМУ САЙТІ, ЯКІ ВІДКРИВАЮТЬСЯ НАТИСКАННЯМ НА СЛОВО YURA БІЛЯ ЦЬОГО КОМЕНТАРЯ
А ДАЛІ, НА СТОРІНЦІ, ЯКА ВІДКРИЄТЬСЯ НАТИСНУВШИ НА НАПИС: ОСТАННІ КОМЕНТАРІ, АБО Ж, СКОПІЮВАВШИ АДРЕСУ ПОСИЛАННЯ:
https://molbuk.ua/index.php?do=lastcomments&userid=165979
В АДРЕСНУ СТРІЧКУ БРАУЗЕРА ТА ПРОЙШОВШИ ПО НІЙ, НАТИСНУВШИ НА КЛАВІАТУРІ НА КЛАВІШУ ENTER (ЇЇ СИМВОЛЬНИЙ АНАЛОГ - СТРІЛОЧКУ, НА СМАРТФОНІ)


З 1986 року Віктор Бачинський очолює Чернівецьке обласне бюро судово-медичної експертизи


"Після загибелі Дмитра моя війна лише почалася", – каже Ольга Ковальова.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Стенди, де буде зображення Героїв з Чернівців та інформація про них, встановили вздовж двох крайніх доріжок


Всі за мир, а хто ж за війну? Блог Ярослава Волощука
Все більше і більше розмов із різних джерел та найрізноманітніших медіа-платформ ми чуємо заклики чи пропозиції про потенційне призупинення війни.
Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
ВІДЕО Переглянути все відео

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Разом із перспективами земельного ринку постає ще більше питань: на що слід звернути увагу під час її вибору? Які документи потрібно оформлювати під час купівлі-продажу? Як виглядає портрет надійного покупця? Відповіді на ці запитання для тих, хто хоче придбати земельну ділянку у покроковому гайді цієї статті.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.


Новий заклад "Чорні вівці" на вулиці Воробкевича – це не просто місце, де можна скуштувати свіже прохолодне крафтове пиво, але й насолодитися справжнім гастрономічним святом. У цьому магазині вас чекають не тільки різноманітні види пива, але й велика кількість смачних страв.