RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Молочні продукти вимагають особливого зберігання, адже це та їжа, яка дуже швидко псується і може викликати не тільки розлад травлення, а й отруєння та інші шлунково-кишкові інфекції.

Як правильно це робити, щоб продукти не тільки не зіпсувались, а і зберегли свої корисні властивості, розповідає сімейна лікарка Катерина Пінчук.



Як зберігати "молочку" у спеку

Перевіряйте термін придатності на упаковці й вживайте молочні продукти до його закінчення
Зберігайте в холодильнику при температурі від 2 до 6 °C. Це допомагає сповільнити ріст бактерій і зберегти свіжість продуктів
Йогурт, сир: зберігайте в оригінальній упаковці. Не залишайте ложку в йогурті, сирку, щоб запобігти потраплянню бактерій
Молоко: зберігайте на центральній полиці холодильника, а не у дверцятах
Зберігайте різні види молочних продуктів окремо, щоб уникнути змішування запахів і забруднення

Чому треба вживати кисломолочні продукти



Кисломолочні продукти обовʼязково мають бути в раціоні.

Кисломолочні продукти, такі як йогурти, кефір, сироватка, та кефір, є важливою складовою здорового харчування з багатьма корисними властивостями:

Підтримка здорової мікрофлори кишківника

Кисломолочні продукти містять пробіотики (живі мікроорганізми), які сприяють збереженню та відновленню корисної мікрофлори кишечника. Це важливо для зміцнення імунної системи та підтримки здоров'я шлунково-кишкового тракту.

Багато поживних речовин

Кисломолочні продукти містять вітаміни (зокрема вітаміни групи В) та мінерали, такі як кальцій, фосфор і калій. Ці речовини важливі для підтримки здоров'я кісток, м'язів та інших органів.

Підвищення травної функції: Ферменти, які містяться в кисломолочних продуктах, сприяють кращому травленню їжі й покращують всмоктування корисних речовин.

Зниження ризику захворювань

Регулярне споживання кисломолочних продуктів асоціюється зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань, діабету типу 2 та інших хронічних захворювань.

Підтримка здоров'я шкіри

Пробіотики й вітаміни в кисломолочних продуктах можуть покращувати стан шкіри й волосся.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
20-07-2024, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 978

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.