DataLife Engine > Новини України / Лайфхаки > Сімейна лікарка ще раз нагадала, як зберігати молочні продукти

Сімейна лікарка ще раз нагадала, як зберігати молочні продукти


Молочні продукти вимагають особливого зберігання, адже це та їжа, яка дуже швидко псується і може викликати не тільки розлад травлення, а й отруєння та інші шлунково-кишкові інфекції.

Як правильно це робити, щоб продукти не тільки не зіпсувались, а і зберегли свої корисні властивості, розповідає сімейна лікарка Катерина Пінчук.

{reklama}

Як зберігати "молочку" у спеку

Перевіряйте термін придатності на упаковці й вживайте молочні продукти до його закінчення
Зберігайте в холодильнику при температурі від 2 до 6 °C. Це допомагає сповільнити ріст бактерій і зберегти свіжість продуктів
Йогурт, сир: зберігайте в оригінальній упаковці. Не залишайте ложку в йогурті, сирку, щоб запобігти потраплянню бактерій
Молоко: зберігайте на центральній полиці холодильника, а не у дверцятах
Зберігайте різні види молочних продуктів окремо, щоб уникнути змішування запахів і забруднення

Чому треба вживати кисломолочні продукти



Кисломолочні продукти обовʼязково мають бути в раціоні.

Кисломолочні продукти, такі як йогурти, кефір, сироватка, та кефір, є важливою складовою здорового харчування з багатьма корисними властивостями:

Підтримка здорової мікрофлори кишківника

Кисломолочні продукти містять пробіотики (живі мікроорганізми), які сприяють збереженню та відновленню корисної мікрофлори кишечника. Це важливо для зміцнення імунної системи та підтримки здоров'я шлунково-кишкового тракту.

Багато поживних речовин

Кисломолочні продукти містять вітаміни (зокрема вітаміни групи В) та мінерали, такі як кальцій, фосфор і калій. Ці речовини важливі для підтримки здоров'я кісток, м'язів та інших органів.

Підвищення травної функції: Ферменти, які містяться в кисломолочних продуктах, сприяють кращому травленню їжі й покращують всмоктування корисних речовин.

Зниження ризику захворювань

Регулярне споживання кисломолочних продуктів асоціюється зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань, діабету типу 2 та інших хронічних захворювань.

Підтримка здоров'я шкіри

Пробіотики й вітаміни в кисломолочних продуктах можуть покращувати стан шкіри й волосся.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад