Кому категорично не можна їсти кавуни: лікарі дали відповідь

Новини України / Їжа
5 938
0

Лікарі зробили висновок, що ароматні кавуни, які розпочинають сезон в Україні, можуть бути протипоказані для деяких людей. При вживанні цієї ягоди вони можуть погіршити стан свого здоров'я та посилити деякі захворювання.

Детальніше про те, кому в жодному разі не можна їсти кавуни, інформує РБК-Україна.



Насамперед, потрібно бути обережним з кавунами для тих, хто страждає на цукровий діабет та набряклість. Вживання кавунів може призвести до накопичення додаткової рідини, що може бути несприятливим для людей.

Крім того, є й інші стани та хвороби, при яких вживання кавуна не рекомендується, включаючи порушення відтоку сечі, сечокам'яну хворобу, загострення хвороб шлунково-кишкового тракту, захворювання підшлункової залози в гострій фазі, захворювання серця із затримкою рідини в організмі, аденому передміхурової залози та післяопераційних спайкових процесів.

Для здорових людей кавун є корисною літньою ягодою, оскільки він містить речовини, які допомагають запобігти утворенню каменів та надають тонізуючий ефект на організм. Однак варто обмежувати споживання кавуна. Для дорослих зі здоровими нирками рекомендується не перевищувати одного кілограма ягоди на день, а для дітей молодшого віку - втричі менше. Якщо у вас виникає сильна сечогінна дія після вживання кавуна, слід зменшити його кількість.

Щоб уникнути проблем зі шлунково-кишковим трактом, рекомендується не вживати кавун безпосередньо перед їжею або відразу після неї. Бажано їсти кавун окремо від інших продуктів та за 2 години до або після основного прийому їжі.

Незважаючи на солодкий смак, кавун є низькокалорійним продуктом – містить лише 38 кілокалорій на 100 грамів. Більшість кавуна складається з води, але у решті його частини містяться корисні речовини.

Кавун багатий вітаміном А, який корисний для зору, вітамінами групи В, які беруть участь в обмінних процесах та нормалізують функції нервової системи, вітаміном Е, який є антиоксидантом і необхідний для репродуктивної функції, вітаміном В9 (фолієвою кислотою), яка корисна для когнітивних функцій, а також вітаміном С, який зміцнює стінки судин та підвищує імунітет.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Афера на 13 мільйонів: на Буковині затримали забудовника, який обдурив інвесторів
9 662
Буковину накриють заморозки: синоптики попереджають про похолодання
7 112
Затримання забудовника-афериста і перехід громад до ПЦУ. Новини Буковини минулої доби
6 076
"Непоправна втрата": не стало головного диригента драмтеатру Чернівців Володимира Шнайдера
5 866
"Не побачив" бронювання лікаря: на Буковині на працівника ТЦК склали протокол через порушення
5 229
"Молимося за мир": до Чернівців завітав предстоятель ПЦУ Епіфаній - фото
4 688
Залишаються ще два старі кіоски: у Чернівцях розібрали радіоринок
3 906
Відзавтра у Чернівцях тимчасово перенесуть зупинки громадського транспорту
3 092
Що буде на місці будинку в центрі Чернівців, який обвалився два роки тому: у мерії відповіли
2 869
На Буковині розслідують справу щодо працівників ТЦК, які переправляли ухилянтів за кордон
2 480


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.