Персики та абрикоси – традиційні гості літнього столу українців. Однак ці сезонні фрукти, як з’ясувалося, корисні далеко не всім.
Про це повідомляє
видання "kyiv.ua".
З обережністю слід пригощати персиками і абрикосами дітей, адже ці фрукти належати до високоалергенних продуктів. Не варто їсти їх людям з цукровим діабетом і підвищеною кислотністю шлунка. Під забороною південні фрукти повинні бути під час загострення хронічних захворювань, таких як гастрит, панкреатит і різні захворювання шлунково-кишкового тракту.
До речі, попри невисоку калорійність (близько 45 калорій на 100 грамів) персики і абрикоси дієтологи не рекомендують їсти людям з надмірною вагою.
Інші можуть їсти ці фрукти без побоювань. Тим більше вони багаті різними вітамінами і корисними речовинами. Наприклад, завдяки високому вмісту антиоксидантів персики і абрикоси допомагають зберігати тонус кровоносних судин і тримати в нормі артеріальний тиск.
Корисні персики і тим, що піклується про зір. У них багато бетакаратіна, вітаміну А, каротиноїдів і лютеїну, тому вони сприятливо впливають на зміцнення сітківки.
Окремо дієтологи радять їсти персики вагітним. Особливо тим, у кого є токсикоз. Ці фрукти будуть усувати нудоту. Також вони допоможуть впоратися з запорами і вивести зайву рідину з організму.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
9-07-2024, 21:40
0
81 618