RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини України » Незвичний інгредієнт: рецепт смачного супу з баклажанами


Експериментувати з приготуванням досить простої першої страви можна нескінченно, змінюючи консистенцію супу та його температуру. Або ж лише додаючи нові інгредієнти — як, наприклад, баклажан — урізноманітнюючи меню.

Про те, як приготувати холодний борщ з яйцем за литовським рецептом, розповідає Марія Щербатюк.



Що потрібно для м'ясного супу з баклажаном

Для приготування цього смачного супу з незвичним овочевим інгредієнтом, потрібні наступні продукти:

бульйон (або вода) - 2 л;
баклажан - 1 шт.;
м'ясо - 300 г;
картопля (середнього розміру) - 5 шт.;
морква - 1-2 шт.;
перець болгарський - 2-3 шт.;
помідори - 4-5 шт.;
цибуля - 1 шт.;
зелень - до смаку;
олія - для смаження;
сіль - до смаку;
перець - до смаку.

Як готувати суп з баклажаном

На початку приготування цього супу підготуйте всі продукти. Картоплю необхідно помити, почистити від шкірки і нарізати на великі кубики.

Перекладіть нарізану картоплю до каструлі, залийте водою або бульйоном, поставте на вогонь. Не обов'язково використовувати бульйон з м'яса, достатньо і бульйону з овочевого кубика.

Помідори помийте, покладіть до глибокої миски й залийте окропом так, щоб вода повністю покрила овочі. Залиште помідори на 5 хвилин, в цей час очистьте цибулю і наріжте її на маленькі кубики

Злийте з помідорів воду, на шкірці овочів зробіть тонкий надріз, та очистьте помідори. Після цього наріжте їх на великі кубики.

Помийте перці, видаліть плодоніжки. Після цього розріжте овочі навпіл, видаліть насіння — та наріжте перці широкими смужками. Моркву потрібно помити, очистити від шкірки, нарізати на невеликі кубики.

Баклажан помийте, відріжте верхівку і зніміть шкірку з овочу. Якщо баклажан молодий, шкірку знімати не потрібно. Очищений баклажан наріжте на великі кубики.

М'ясо промийте, зачекайте, доки стече рідина — і так само наріжте на великі кубики.

Розігрійте на пательні олію, всипте цибулю, обсмажте її до розм'якшення. Після цього додайте моркву, і смажте інгредієнти до легкого зарум'янення. Потім додайте м'ясо, також злегка обсмажте.

Додайте до продуктів в пательні перець та баклажани, підсоліть та поперчіть до свого смаку. Після того, як овочі стануть м'якими, додайте помідори.



Протушкуйте інгредієнти для супу протягом 2-3 хвилин — і перекладіть в каструлю з картоплею. Перемішайте суп, за потреби, якщо страва надто густа, долийте окропу або бульйону.

Варіть до готовності, при подачі прикрасьте вимитою подрібненою зеленню.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
6-07-2024, 01:15
Коментарів 0 Переглядів 856


Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.