RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Морозиво — це смачний десерт, від якого у спеку не відмовиться майже ніхто.

Який саме продукт не можна купувати в магазині, розповідає Strona Zdrowia.



Чи корисне морозиво?

Склад морозива часто залишає бажати кращого. Якісний продукт має складатися з молока, вершків, яєчних жовтків, цукру та ароматизаторів, таких як ваніль, какао або фрукти. Морозиво з таким складом містить велику кількість білка, вітамінів A, B, C, D і E, а також цінні мікроелементи, такі як кальцій і магній.

Зараз також існує багато морозива, призначеного для веганів або людей з нестерпністю лактози. У таких продуктах замість коров'ячого молока використовується козяче, овече молоко або рослинне.

На жаль, більшість промислових видів морозива, таких як морозиво на паличці, у вафлях або в упаковках різної місткості, які є в продуктових магазинах, окрім перерахованих вище інгредієнтів, містять також багато інших непотрібних добавок, таких як емульгатори, стабілізатори, загусники й різні види цукру.

Багато з них також містять сухе молоко або сироватку замість молока або вершків, а фрукти замінені глюкозно-фруктозним сиропом і синтетичними ароматизаторами. Щоб дізнатися більше про те, з чого складається морозиво, потрібно подивитися на його склад.

На що звернути увагу, купуючи морозиво?

Завжди читайте етикетки та перевіряйте інгредієнти, перш ніж купувати морозиво. Особливо уникайте морозива, яке містить глюкозу або глюкозо-фруктозний сироп, гідрогенізовані жири, гуарову камедь, штучні барвники та ароматизатори.
Чим менше інгредієнтів, тим краще — морозиво має складатися з вершків і/або молока, цукру і яєчних жовтків і таких добавок, як ваніль, какао або фрукти.

Всі інші речовини непотрібні й часто шкідливі для здоров'я, уникайте штучних добавок, таких як гідрогенізовані рослинні жири, глюкозно-фруктозний сироп, штучні барвники та ароматизатори, гуарова камедь, емульгатори, стабілізатори.

Зверніть увагу на спосіб зберігання — переконайтеся, що морозиво не розморожувалося і не заморожувалося повторно, оскільки в розмороженому продукті розвиваються бактерії.

Продукт був повторно заморожений, коли на поверхні морозива або на ньому є кристали льоду.

Пам'ятайте, що морозиво містить велику кількість цукру і жиру, і зазвичай калорійне, навіть сорбети, тому його слід їсти час від часу в невеликих кількостях.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
28-05-2024, 01:30
Коментарів 3 Переглядів 130 897

Hаписав: yura, Коментарів: 290, Новин: 0, 28 травня 2024 08:30
В новині:
Шановна Автор статті НЕ
зазначила, що якщо ТОТАЛЬНА СПРАВЖНЯ НЕПЕРЕНОСИМІСТЬ лактози, тобто навіть слідів молока, то травлення зупиняється і від козячого і від овечого молока у любих продуктах

СПРАВЖНЯ НЕПЕРЕНОСИМІСТЬ лактози - це повна непереносимість навіть слідів любого молока і сухого в тому числі у любих продуктах, у таблетках, у яких є лактоза, і тоді зупиняють травлення інколи навіть деякі продукти, на упаковках яких написано, що вони безлактозні
І основне, що лактоза накопичується у шлунку і додаються навіть мікроскопічні її дози, а при досягненні критичної маси лактози у шлунку (це індивідуально, певно, наприклад, при довгому лікуванні таблетками таке теж відбувається) поступово, повністю зупиняється травлення, дуже болить тіло і без обезболювальних, наприклад, Прекрасного Препарату НО-ШПА, той біль терпіти нема змоги, а без очищення шлунку випиванням 2-3 літрів та вибльовуванням з шлунку його вмістимого ( содержимого, російською ) їсти нема жодної змоги, бо їжа не виходить із шлунку абсолютно, а тіло болить все сильніше і сильніше

Hаписав: Олександр, Коментарів: 0, Новин: 0, 30 травня 2024 21:34
В новині:
Шановний Yura, морозиво без молока - не морозиво. Якщо у вас непереносимість лактози, то просто не вживайте молочні продукти. Якщо я не переношу тютюн, то не іду на форуми курців і не пишу їм про те що їхній дим заважає мені дихати))

Hаписав: yura, Коментарів: 290, Новин: 0, 31 травня 2024 01:06
В новині:
Цитата: Олександр
Якщо у вас непереносимість лактози, то просто не вживайте молочні продукти


Перш за все, буває так, що через отруєну свідомість, роками (годами російською) не здатен з'ясувати, від чого у тебе повністю зупиняється травлення (пищеварение, російською) і що причина саме у непереносимості лактози, тобто слідів молока, наприклад, цей термін пишуть на пачках чорного шоколаду

По-друге, сліди молока є в дуже-дуже багатьох абсолютно НЕ молочних продуктах (перерахувати ці продукти ? - тексту ж дуже багато буде) і через ці продукти лактоза потрапляє до шлунку, накопичується там, і травлення (пищеварение, російською) зупиняється поступово, або й дуже різко зупиняється травлення (пищеварение, російською), якщо неочікуване отруєння відбувається, а з отруєною свідомістю, в тому числі, лактозою, тобто слідами молока, дуже важко усвідомити, ЩО саме стало причиною чергової зупинки травлення (пищеварения, російською) - тому навів у якості прикладу таблетки - те, що деякі з них теж поступово зупиняють травлення (пищеварение, російською) зрозуміти найважче, бо ж вони призвані лікувати і вони найменшого розміру

Тому й описав вище симптоми отруєння лактозою і деякі НЕ очевидні причини отруєння лактозою

Надзвичайно дивна дуже схожість слів, адже травлення українською мовою - це пищеварение російською мовою, а отруєння українською мовою - це отравление російською мовою

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Це якесь варварство!» Блог Галини Олійник
У центрі міста майже ніде сховатися від сонця
Сподіваємося на краще, але готуймося до гіршого. Блог Ярослава Волощука
На третьому році повномасштабної війни ми знову і знову повертаємось до теми дефіциту електроенергії.
ВІДЕО Переглянути все відео

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Не так давно в самому серці Чернівців відчинив двері сучасний Центр естетичної медицини “KARDI’“, де буковинці й гості міста можуть скористатися цілим спектром доглядових процедур і отримати якісне лікування. Які ж послуги там можна отримати і чим особливий заклад — далі.