RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини України » Уникайте цих помилок з продуктами при відпочинку на природі, щоб не отруїтися


Літні відпочинки на природі можуть бути одними з найкращих часів року. Однак, спека призводить до швидкого псування їжі та отруєння. Тому варто знати, яких помилок уникати.

Про це повідомляє Huffpost.



Пік частих харчових отруєнь припадає на літні місяці, особливо на липень і серпень.

Зв’язок між теплою погодою та проблемами з їжею виникає тому, що мікроби люблять тепле місце, щоб оселитися та розмножуватися.

Науковець з харчових продуктів Браян Куок Ле розповів, що з підвищенням температури швидкість росту мікроорганізмів прискорюється.

Експерти назвали одні з найбільших потенційних небезпек під час заходів просто неба.

Недостатня термічна обробка м’яса

Такі бактерії, як сальмонела, які спричиняють найбільші проблеми харчового походження, як правило, пов’язані з сирим м’ясом і птицею. Найкращий спосіб запобігти захворюванню — переконатися, що все ваше м’ясо нагріте до потрібної температури.

Коли ви готуєте на грилі, тримайте поруч термометр. Колір і текстура не є надійними показниками безпеки або готовності харчових продуктів. М’ясо має бути приготовлене до належної внутрішньої температури та перевірено за допомогою харчового термометра.

Коли м’ясо приготується, не кладіть його назад на тарілку, де ще є сік із сирого м’яса.

Зберігання їжі при кімнатній температурі

Їжа на природі повинна зберігатися з великою кількістю льоду та належним ізольованим місцем, як-от холодильники.

Хорошим правилом є залишати їжу при кімнатній температурі не більше ніж на дві години. Бактерії можуть розмножуватись при кімнатній температурі кожні 15-20 хвилин.

Салати

Салати, що містять яйця викликають занепокоєння, оскільки вони можуть бути заражені бактеріями Salmonella та спричинити серйозні захворювання.

Бактерії, у першу чергу, починають розмножуватися на яйцях, картоплі й макаронах.

Якщо ви приготували салати, до складу яких входять ці інгредієнти, до самої подачі на стіл, тримайте їх у холодильнику або термосумці. Якщо салат простоїть під сонцем хоча б годину, він швидко зіпсується.

Правильно зберігайте фрукти

Свіжі фрукти з товстою шкіркою, такі як кавуни, дині або яблука, бувши цілими, кілька днів можуть добре зберігатися при кімнатній температури.

Додамо, що приправи та соуси достатньо тримати у закритих упаковках і після використання знову закривати кришку.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
26-05-2024, 01:45
Коментарів 0 Переглядів 1 428


Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.