Якщо людина з'їла зіпсований продукт, то може серйозно отруїтися. Симптоми під час такого стану не дуже приємні. Є важливий симптом, який вказує, що необхідно негайно звертатись до лікаря.
Про це
розповідає Huffpost.
Які симптоми мають насторожитиГастроентеролог Ендрю Боксер розповів, що найпоширенішими симптомами отруєння є нудота, блювота, лихоманка та діарея. Багато пацієнтів також можуть мати загальний розлад шлунку.
За словами Сема Мартіна, старшого директора та експерта з безпеки харчових продуктів, інші загальні симптоми можуть включати головний біль, озноб і пітливість.
"У рідкісних випадках харчове отруєння може викликати розмитість або двоїння в очах, м’язову слабкість або поколювання", - сказав він.
Експерт заявив, що сотні бактерій, паразитів і вірусів можуть викликати харчові отруєння.
Симптоми можуть з’явитися вже через 30 хвилин після того, як ви вжили заражену їжу, а це призводить до нудоти, блювоти, судом і діареї.
У випадку з сальмонелою, з'явиться лихоманка, діарея, нудота, судоми та блювота.
Єдиний симптом, який не можна ігноруватиУ деяких випадках харчове отруєння може бути небезпечним і потребує швидкої медичної допомоги.
Ви повинні негайно звернутися до лікаря, якщо у вас сильна діарея і кров у калі. Коли харчове отруєння викликає шлунково-кишкову кровотечу, це часто свідчить про те, що воно досягло більш серйозного рівня.
Ось ще кілька порад, які допоможуть уникнути отруєння:мийте столи та дошки до, під час і після приготування їжі. Мікроби можуть залишатися на ваших руках та поверхнях протягом тривалого часу
після обробки сирих продуктів ретельно мийте посуд, в якому вони готувалися, теплою водою із мийним засобом
не використовуйте напівсиру їжу, проводьте належну термічну обробку продуктів, щоб знешкодити шкідливі бактерії
зберігайте продукти при температурі 4°C або нижче. Коли на дворі мороз, продукти можна зберігати у неопалюваному приміщенні, якщо немає холодильника
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
25-04-2024, 01:45
0
1 772