RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини України » Гастроентеролог назвав важливий симптом, який категорично не можна ігнорувати


Якщо людина з'їла зіпсований продукт, то може серйозно отруїтися. Симптоми під час такого стану не дуже приємні. Є важливий симптом, який вказує, що необхідно негайно звертатись до лікаря.

Про це розповідає Huffpost.



Які симптоми мають насторожити

Гастроентеролог Ендрю Боксер розповів, що найпоширенішими симптомами отруєння є нудота, блювота, лихоманка та діарея. Багато пацієнтів також можуть мати загальний розлад шлунку.

За словами Сема Мартіна, старшого директора та експерта з безпеки харчових продуктів, інші загальні симптоми можуть включати головний біль, озноб і пітливість.

"У рідкісних випадках харчове отруєння може викликати розмитість або двоїння в очах, м’язову слабкість або поколювання", - сказав він.

Експерт заявив, що сотні бактерій, паразитів і вірусів можуть викликати харчові отруєння.

Симптоми можуть з’явитися вже через 30 хвилин після того, як ви вжили заражену їжу, а це призводить до нудоти, блювоти, судом і діареї.

У випадку з сальмонелою, з'явиться лихоманка, діарея, нудота, судоми та блювота.

Єдиний симптом, який не можна ігнорувати

У деяких випадках харчове отруєння може бути небезпечним і потребує швидкої медичної допомоги.

Ви повинні негайно звернутися до лікаря, якщо у вас сильна діарея і кров у калі. Коли харчове отруєння викликає шлунково-кишкову кровотечу, це часто свідчить про те, що воно досягло більш серйозного рівня.

Ось ще кілька порад, які допоможуть уникнути отруєння:

мийте столи та дошки до, під час і після приготування їжі. Мікроби можуть залишатися на ваших руках та поверхнях протягом тривалого часу

після обробки сирих продуктів ретельно мийте посуд, в якому вони готувалися, теплою водою із мийним засобом

не використовуйте напівсиру їжу, проводьте належну термічну обробку продуктів, щоб знешкодити шкідливі бактерії

зберігайте продукти при температурі 4°C або нижче. Коли на дворі мороз, продукти можна зберігати у неопалюваному приміщенні, якщо немає холодильника


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
25-04-2024, 01:45
Коментарів 0 Переглядів 1 786

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.