DataLife Engine > Новини України / Здоров'я > Гастроентеролог назвав важливий симптом, який категорично не можна ігнорувати

Гастроентеролог назвав важливий симптом, який категорично не можна ігнорувати


Якщо людина з'їла зіпсований продукт, то може серйозно отруїтися. Симптоми під час такого стану не дуже приємні. Є важливий симптом, який вказує, що необхідно негайно звертатись до лікаря.

Про це розповідає Huffpost.

{reklama}

Які симптоми мають насторожити

Гастроентеролог Ендрю Боксер розповів, що найпоширенішими симптомами отруєння є нудота, блювота, лихоманка та діарея. Багато пацієнтів також можуть мати загальний розлад шлунку.

За словами Сема Мартіна, старшого директора та експерта з безпеки харчових продуктів, інші загальні симптоми можуть включати головний біль, озноб і пітливість.

"У рідкісних випадках харчове отруєння може викликати розмитість або двоїння в очах, м’язову слабкість або поколювання", - сказав він.

Експерт заявив, що сотні бактерій, паразитів і вірусів можуть викликати харчові отруєння.

Симптоми можуть з’явитися вже через 30 хвилин після того, як ви вжили заражену їжу, а це призводить до нудоти, блювоти, судом і діареї.

У випадку з сальмонелою, з'явиться лихоманка, діарея, нудота, судоми та блювота.

Єдиний симптом, який не можна ігнорувати

У деяких випадках харчове отруєння може бути небезпечним і потребує швидкої медичної допомоги.

Ви повинні негайно звернутися до лікаря, якщо у вас сильна діарея і кров у калі. Коли харчове отруєння викликає шлунково-кишкову кровотечу, це часто свідчить про те, що воно досягло більш серйозного рівня.

Ось ще кілька порад, які допоможуть уникнути отруєння:

мийте столи та дошки до, під час і після приготування їжі. Мікроби можуть залишатися на ваших руках та поверхнях протягом тривалого часу

після обробки сирих продуктів ретельно мийте посуд, в якому вони готувалися, теплою водою із мийним засобом

не використовуйте напівсиру їжу, проводьте належну термічну обробку продуктів, щоб знешкодити шкідливі бактерії

зберігайте продукти при температурі 4°C або нижче. Коли на дворі мороз, продукти можна зберігати у неопалюваному приміщенні, якщо немає холодильника


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад