RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Сочевиця не настільки популярна, як інші бобові. Однак вона дуже корисна і вже має своїх прихильників. Та й лікарі її радять включити в раціон, бо в ній високий зміст рослинного білка і немає жиру.

Як правильно варити сочевицю та які секрети зроблять її смачнішою, розповідає "Світ порад".



Скільки варити сочевицю

Зелену сочевицю варять протягом 25-30 хвилин до готовності.

Коричневу сочевицю варять 30-40 хвилин до готовності.

Червону сочевицю у каструлі варять 15-20 хвилин.

Як варити сочевицю на гарнір

Це спосіб відварювання сочевиці без замочування. Вам потрібно буде: 1 склянка сочевиці червоної, 2 склянки води, 0,5-1 ч. ложка солі.

Щоб смачно зварити сочевицю в каструлі на плиті, причому будь-яку, червону, зелену, чорну або коричневу, необхідно знати послідовність її приготування (відмінність між різними сортами сочевиці буде – час її варіння у хвилинах):

Відміряємо необхідну кількість сочевиці для варіння та перебираємо її вручну, щоб позбавитися від дрібного сміття, якщо воно є.

Висипаємо сочевицю в друшляк або сито та ретельно промиваємо холодною водою.

Заливаємо в каструлю холодну воду в пропорції: 2 склянки води на 1 склянку сочевиці, ставимо каструлю на вогонь та доводимо до кипіння (також можна відразу засипати промиту сочевицю на початку варіння, але краще додавати сочевицю в киплячу воду).

Після закипання води додаємо сочевицю, чекаємо, поки вода в каструлі повторно закипить та зменшуємо вогонь так, щоб вода несильно кипіла.

Варимо сочевицю протягом 15-20 хвилин (вище зазначено, скільки варити сочевицю різних сортів), причому каструлю частково накриваємо кришкою (повністю не закриваємо), ближче до кінця приготування частіше пробуємо сочевицю на смак, оскільки її легко можна переварити.

За 5 хвилин до закінчення варіння сочевиці додаємо сіль (в середньому 0,5-1 чайна ложка без гірки на 1 склянку сочевиці).

Щойно сочевиця зварилася, знімаємо каструлю з вогню та подаємо сочевицю до столу.

Маленький секрет: щоб сочевиця була приємнішою на смак, додайте під час варіння приправи. Наприклад, розмарин, лавровий лист, шавлію, перець, соєвий соус. Часто після закипання у воду додають одну столову ложку оливкової олії.

Важливі правила готування сочевиці

Сочевицю змішують з водою при варінні у співвідношенні 1 склянка сочевиці на 1,5-2 склянки води.

Залежно від обраного сорту, сочевиця може збільшитися в обсязі при варінні до 3 разів.

Перед варінням, на відміну від багатьох бобових, сочевицю можна не замочувати, достатньо її промити. Не потрібно її замочувати й перед приготування супу.

Солити сочевицю потрібно за 5 хвилин до закінчення варіння.

При розрахунку порцій, користуйтеся простою формулою: від 60 до 80 г сухої сочевиці на 1 порцію.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
15-03-2024, 01:45
Коментарів 0 Переглядів 1 901

Теги -

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.