RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини України » Як правильно варити сочевицю: ці секрети ви точно не знали


Сочевиця не настільки популярна, як інші бобові. Однак вона дуже корисна і вже має своїх прихильників. Та й лікарі її радять включити в раціон, бо в ній високий зміст рослинного білка і немає жиру.

Як правильно варити сочевицю та які секрети зроблять її смачнішою, розповідає "Світ порад".



Скільки варити сочевицю

Зелену сочевицю варять протягом 25-30 хвилин до готовності.

Коричневу сочевицю варять 30-40 хвилин до готовності.

Червону сочевицю у каструлі варять 15-20 хвилин.

Як варити сочевицю на гарнір

Це спосіб відварювання сочевиці без замочування. Вам потрібно буде: 1 склянка сочевиці червоної, 2 склянки води, 0,5-1 ч. ложка солі.

Щоб смачно зварити сочевицю в каструлі на плиті, причому будь-яку, червону, зелену, чорну або коричневу, необхідно знати послідовність її приготування (відмінність між різними сортами сочевиці буде – час її варіння у хвилинах):

Відміряємо необхідну кількість сочевиці для варіння та перебираємо її вручну, щоб позбавитися від дрібного сміття, якщо воно є.

Висипаємо сочевицю в друшляк або сито та ретельно промиваємо холодною водою.

Заливаємо в каструлю холодну воду в пропорції: 2 склянки води на 1 склянку сочевиці, ставимо каструлю на вогонь та доводимо до кипіння (також можна відразу засипати промиту сочевицю на початку варіння, але краще додавати сочевицю в киплячу воду).

Після закипання води додаємо сочевицю, чекаємо, поки вода в каструлі повторно закипить та зменшуємо вогонь так, щоб вода несильно кипіла.

Варимо сочевицю протягом 15-20 хвилин (вище зазначено, скільки варити сочевицю різних сортів), причому каструлю частково накриваємо кришкою (повністю не закриваємо), ближче до кінця приготування частіше пробуємо сочевицю на смак, оскільки її легко можна переварити.

За 5 хвилин до закінчення варіння сочевиці додаємо сіль (в середньому 0,5-1 чайна ложка без гірки на 1 склянку сочевиці).

Щойно сочевиця зварилася, знімаємо каструлю з вогню та подаємо сочевицю до столу.

Маленький секрет: щоб сочевиця була приємнішою на смак, додайте під час варіння приправи. Наприклад, розмарин, лавровий лист, шавлію, перець, соєвий соус. Часто після закипання у воду додають одну столову ложку оливкової олії.

Важливі правила готування сочевиці

Сочевицю змішують з водою при варінні у співвідношенні 1 склянка сочевиці на 1,5-2 склянки води.

Залежно від обраного сорту, сочевиця може збільшитися в обсязі при варінні до 3 разів.

Перед варінням, на відміну від багатьох бобових, сочевицю можна не замочувати, достатньо її промити. Не потрібно її замочувати й перед приготування супу.

Солити сочевицю потрібно за 5 хвилин до закінчення варіння.

При розрахунку порцій, користуйтеся простою формулою: від 60 до 80 г сухої сочевиці на 1 порцію.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
15-03-2024, 01:45
Коментарів 0 Переглядів 1 661

Теги -

Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони


92-річний Аркадій Мардар із Кельменців на все життя запам’ятав ті страшні моменти
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.