Традиція українського сільського господарства – восени, після збору врожаю, підпалювати рештки рослин, сухої трави або листя загрожує цілій екосистемі.
Про це у Facebook написала виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, пише molbuk.ua.
Напевне, кожен ставав свідком того, як палають цілі поля, адже такі підпали часто помітні вздовж міжміських трас. Це – дуже небезпечне явище, зазначила Супрун.
"Тварини, птахи та комахи гинуть у вогні або помирають від нестачі їжі. Руйнується верхній шар ґрунту. Разом із димом у повітря потрапляють отруйні речовини – окиси азоту, чадний газ, важкі метали і канцерогенні сполуки. Викиди в повітря парникових газів руйнують клімат",– зазначається у повідомленні.
Окрім того, вогонь може легко перекинутися на ліси або домівки людей, які живуть поруч.
Супрун наголосила, що підпалювати залишки рослин – шкідливо, неекологічно та нецивілізовано.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram