RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Держаудитслужбі розповіли про результати перевірки "Євробачення-2017"

Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ), що відповідала за організацію і проведення Євробачення-2017, не вдавалася до системних порушень і зловживань, які б свідчили про розкрадання державних коштів.

Про це заявила на брифінгу у середу голова Держаудитслужби Лідія Гаврилова, повідомляє "Укрінформ".

"Державною аудиторською службою при проведенні контрольного заходу не було знайдено якихось системних порушень законодавства або зловживань, які б свідчили про розкрадання державних коштів при проведенні пісенного конкурсу. Так, звісно, НСТУ не вдалося уникнути неефективних, незаконних витрат. Про це ми поінформували, в тому числі на офіційному сайті, - ревізією встановлено незаконні та неефективні використання коштів державних ресурсів на суму 8,6 млн гривень. Наприклад, до кошторису конкурсу помилково не було включено 3,4 млн грн, які належать НСТУ, - це доходи від офіційного туроператора за бронювання місць у готелях. Тобто недоотримала НСТУ від товариства "Пілот" 3,4 млн грн. Вже під час ревізії цією компанією було відшкодовано суму 2,1 млн грн на рахунки НСТУ", - сказала Гаврилова.

Решту суми, за її словами, складають кошти внаслідок інших порушень. Зокрема, встановлені факти завищення вартості наданих послуг з прибирання та завантаження-розвантаження технічного обладнання - це товариство "Імпел Гріффін Груп"; факти щодо надання послуг легковими автомобілями із зазначенням завищених обсягів перевезень.

"Це порушення, які завжди можуть бути. Проте ці всі порушення складають суму 8,6 млн грн. Ми розуміємо, що НСТУ вживає всіх заходів, щоб усі компанії, які перевищили вартість, обсяги робіт або послуг, повернули кошти на її рахунки", - зазначила голова Держаудитслужби.

Гаврилова прокоментувала і повідомлену раніше Держаудитслужбою інформацію про інші порушення законодавства на загальну суму 468,7 млн грн.

"Це є порушення ведення бухгалтерського обліку. Наприклад, невідображення в обліку кредиторської заборгованості - як неоформлення права власності на відеоматеріали. Також були проведені господарські операції по процедурах закупівлі - 85 процедур - з окремими недотриманнями норм щодо оформлення і проведення закупівель... Сьогодні, на жаль, у ЗМІ мусується тема, що це є збитки, розкрадання, зловживання. Ні, це порушення ведення обліку і порушення законодавства закупівель щодо оформлення і проведення процедур", - підкреслила вона.

Посадовець додала, що Держаудитслужба не змогла перевірити 250 млн грн, які були спрямовані іноземним компаніям.

"Щоб не було інсинуацій в цьому контексті, хочу поінформувати: мається на увазі, що на 250 млн грн були надані послуги іноземними компаніями. При проведенні ревізії ми побачили первинні документи, побачили, що з документами і наданням послуг все гаразд. Проте ми не можемо вийти на ці об'єкти для перевірки цих витрат, тому що вони знаходяться за кордоном. Це об'єктивна обставина", - сказала Гаврилова.

Вона поінформувала, що матеріали ревізії передані до правоохоронних органів і до Кабміну.

"4 жовтня ми передали матеріали до Національної поліції України. Відповідно, про результати ревізії поінформовано Кабінет міністрів України, особисто Прем'єр-міністра, тому що ревізія проводилась за його підтримки, і він був ініціатором саме об'єктивного, неупередженого контролю за використанням цих коштів", - зазначила Гаврилова.

Голова Держаудитслужби підкреслила також, що аудитори при проведенні ревізії об'єктивно і неупереджено робили свою роботу.

"Для нас як для громадян пісенний конкурс був наша національна гордість, ми пишалися тим, як він був красиво і якісно проведений. І була незрозумілою реакція посадових осіб НСТУ, які зчинили трохи галасу щодо результатів нашої роботи", - сказала вона.
Редактор: Юрій Коверзнєв
25-10-2017, 17:15
Коментарів 0 Переглядів 1 300

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.