RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Верховна Рада здала Україну

За відповідне рішення проголосували 236 депутатів: 160 депутатів від Партії регіонів, 9 від БЮТ, 7 – НУ-НС, 27 – Компартія, 20 – Блок Литвина та 13 позафракційних депутатів.

"Рішення ухвалено", - заявив Литвин.

Половина депутатів-регіоналів не були в цей час на місці голосування. Вони блокували трибуну.

У Верховній Раді вранці розпочалися справжні бойові дії. Опозиціонери кидали у президію парламенту, де перебував, зокрема, спікер Володимир Литвин, яйця.
У свою чергу Литвин та інші члени президії закривалися парасолями.
Одне з яєць потрапило в око Литвину, інше - в систему "Рада".
У сесійній залі Верховної Ради - сильне задимлення.
Дим іде з середини залу.
Димову шашку нібито кинули БЮТівці.
У свою чергу БЮТівці стверджують, що димова шашка була кинута їм під ноги кимось з регіоналів. Однак ніхто не може назвати, хто саме її кинув.
Водночас у секторі "Нашої України" - масова бійка - регіонали б'ються з "нашоукраїнцями".
Невелика бійка також відбулася біля трибуни.
Тим часом дим поширився на всю сесійну залу.
Біля будівлі Верховної Ради знову почалися сутички.
Демонстранти під прапорами ВО "Свобода" і "Громадянська позиція" Анатолія Грищенка намагаються прорвати міліцейський кордон, щоб пройти по проїжджій частині вулиці Грушевського ближче до будівлі парламенту.
Міліція затримала трьох мітингувальників.
На проїжджій частині вулиці виставлено два кордони бійців "Беркуту" та внутрішніх військ.
Загалом, за оцінкою правоохоронців, у масових акціях беруть участь 1,5 тисячі прихильників "регіоналів" і 4 тисячі - прихильників опозиції.

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила про намір заблокувати роботу Верховної Ради, поки не буде денонсована угода щодо російського флоту або розпущений парламент.

Про це вона сказала, виступаючи на мітингу під стінами Верховної Ради.

"Ми починаємо об'їжджати всю країну для того, щоб люди, які здатні стояти за Україну, підтримувати Україну в такий важкий момент, щоб (вони) мали можливість 11 травня - коли будуть ці зрадники заходити до Верховної Ради - зібратися і більше не давати працювати Верховній Раді, поки вони не денонсують цю угоду, або поки не буде проголошено дострокові вибори", - заявила вона.

За словами Тимошенко, дострокові вибори дадуть можливість провести до парламенту "не антиукраїнську більшість, не зрадників і запроданців".

Крім того, лідер БЮТ закликала опозицію до об'єднання.

Тимошенко також переконана: "Якщо ми як народ зможемо проковтнути сьогоднішні події і підемо займатися своїми справами, то тоді нам немає на кого скаржитися".

Лідер "Нашої України", екс-Президент Віктор ЮЩЕНКО переконаний, що сьогоднішні події у Верховній Раді стануть основою для суспільної консолідації.

Як повідомили у прес-службі “Нашої України”, він заявив, що ратифікація угоди про пролонгацію перебування Чорноморського флоту РФ в Україні ще на 25 років – це військова узурпація країни. "Те, що сталося в Верховній Раді, є військовою узурпацією. І я переконаний, що на цьому крапка не ставиться", - наголосив В.ЮЩЕНКО.

Водночас В.ЮЩЕНКО відзначив, що сьогоднішні події стануть основою для суспільної консолідації: "Я переконаний, що сьогодні тільки від нації залежить наша хода". "Це тест не лише для народних депутатів, це тест для всього суспільства", - сказав він.

"Ми як ніколи дезорганізовані, потрібно багато часу, щоб нація зрозуміла, що сталося. Нація повинна пройти великий процес суспільного осмислення", - додав В.ЮЩЕНКО і наголосив, що “поки ми будемо консолідуватися не навколо цінностей, а навколо "божків", ми будемо мати подібні помилки”.

Відомі українці закликають співвітчизників усіма законними методами домагатися відставки президента Віктора Януковича.

"Два місяці правління Віктора Януковича поставили Україну перед реальною загрозою втрати державності", - йдеться у зверненні.

Його автори називають ратифікацію договору про продовження базування Чорноморського флоту РФ у Криму "одіозним рішенням" і "актом продажу держави".

На переконання підписантів, "парадоксально, але факт: влада виступає в ролі головного ліквідатора держави".

"Цілком очевидно, що Віктор Янукович, який став провідником інтересів іншої держави, не може бути президентом України", - наголошують вони.

Автори звернення закликають всіма законними методами захистити державний суверенітет України, демократію, європейський цивілізаційний вибір українського народу.

"Вимагаймо усунення президента Януковича від влади! Будьмо пильними, відповідальними і рішучими! Від нашої волі залежить наша спільна доля!", - йдеться у зверненні.

Документ підписали почесний президент Києво-Могилянської академії В'ячеслав Брюховецький, посол України Юрій Щербак, письменник Юрій Андрухович, доктор юридичних наук і посол Володимир Василенко, професор Києво-Могилянської академії Володимир Панченко і мистецтвознавець Вадим Скуратівський.

Ініціатива є відритою і всі охочі можуть додати свій підпис під зверненням уже у вівторок ввечері на спеціально створеному сайті www.opir.net.ua.

Україна погодилася до 2042 року бути країною з обмеженим суверенітетом.

Про це заявив в інтерв`ю газеті "Вечерние Вести" екс-президент України Леонід КРАВЧУК.

При цьому він відзначив, що "не було жодного спірного питання між Україною і Росією – чи то Чорноморський флот чи розподіл власності Союзу, - де би як важіль тиску на нас не використовували газовий вентиль".

Екс-президент України вважає нинішню ситуацію доволі типовою. "Апогеєм цієї політики нашого "стратегічного партнера" став харківський пакт", - сказав Л.КРАВЧУК.

Він наголосив, що найголовніше тут "те, що політико-правові відносини між державами поставлено в цілковиту залежність від торговельно-економічних". "Абсолютно нечувана практика в сучасному світі, і виглядає вона украй непристойно. Росія використала свій економічний стан на всі 100%, аби добитися від України вигідного геостратегічного рішення. Тим самим РФ сказала нам: ви були і залишитеся у сфері наших інтересів. Наявність Чорноморського флоту в Криму до 2042 року означає, що зовнішня політика нашої країни в осяжному майбутньому не зможе формуватися без урахування побажань Кремля, які тепер для нас стають вагомішими, ніж наші власні пріоритети", - відзначив екс-глава держави.

На його думку, "уклавши з Києвом такий договір, Москва вбиває одразу кількох зайців. Зміцнює військову присутність у басейні Чорного моря - раз, втягує в реалізацію своїх стратегічних інтересів нашу країну - два, заявляє своїм громадянам, що Крим і Україна в цілому буде під російським контролем, - три".

За повідомленнями Української правди, УНІАН
Редактор: Igor
27-04-2010, 10:33
Коментарів 0 Переглядів 5 682

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Ай – яй – яй – напали на рашку. Блог Ярослава Волощука
Сталося щось неймовірне, фундаментальне та неочікуване – піраміда перевернулася догори дригом
«То є мої гори! Я тут ґазда!»  Блог Юлії Пацаранюк
Цього місяця мені довелося побувати у Високих Татрах на території Польщі.
ВІДЕО Переглянути все відео

Стрічку знімали впродовж 10 днів у Карпатах та на кількох локаціях у Чернівцях

Ідея акції в тому, щоб давати нове життя вживаним ноутбукам, планшетам, смартфонам і перетворювати їх на реальний інструмент для навчання. Таким чином можна підтримати родини, яким дійсно потрібен цей подарунок.

Навіщо після 40 років перевіряти очний тиск?– із цими та іншими запитаннями ми звернулися до директорки клініки мікрохірургії ока "Медікус-Чернівці" Анни Віталіївни РИБАРЧУК.

Одним засобів забезпечення комфорту є кондиціонери з функцією обігріву і охолодження. Ці пристрої не лише охолоджують повітря влітку, але й забезпечують тепло взимку, дозволяючи насолоджуватися ідеальним кліматом в оселі або офісі протягом усього року. Розглянемо, як ці кондиціонери можуть покращити ваше життя


Ми допоможемо тобі створити незабутні Reels, TikTok, подкасти, лекції та будь-який інший формат, який ти забажаєш. І найголовніше - ми створимо атмосферу, яка надихає! 🤩

"Контінентал Фармерз Груп" стартувала з посівом озимого ріпаку 2025 року врожаю. Першими сівалки зайшли на поля Компанії в Чернівецькій області. Загалом ріпак планують вирощувати на всіх кластерах "Контінентал" на сумарній площі 34,7 тис га. У підсумку структура посівних площ Компанії на новий сезон передбачає 88,8 тис. га під озимі культури, зокрема 40,9 тис. га — під озиму пшеницю та 13,2 тис. га — під озимий ячмінь.